Tillbaka till huvudinnehållet

Max Factor

Om Max Factor

Max Factor beauty är en av de största legenderna i världen av smink. Märket kan spåra sin historia tillbaka till början av 1900-talet och deras reklamslogan “The Makeup of Makeup Artists” reflekterar den gyllene eran i Hollywood när märket Max Factor var nära förknippat med konst och glamour på bio. 

 

Max Factor själv var en visionär makeupartist med rysk bakgrund som flyttade till Los Angeles år 1914 för att vara närmare den växande filmindustrin. Här öppnade han sin sminkbutik och snart fick han ett brett urval av klienter bland skådespelare som kom för råd och andra makeupartister som väntade förväntansfullt på varje ny produkt. Men Max Factor tyckte att sminkets magik skulle vara tillgänglig för alla och för första gången i historian började han sälja sina produkter utanför industrin.
Mer än 100 år av historia har fört med sig ett antal ikoniska Max Factor produkter. Några av de allra första var en speciell Max Factor foundation för filmskådespelare eller ett guldpulver för håret. De senaste åren har märket mest varit känt för sin Max Factor 2000 Calorie mascara och det långvariga läppstiftet Max Factor Lipfinity.

hela texten dölja texten