SPF mist

Mest sålda
1234
1234

Sola lugnt med en spray eller mist med SPF

Är det möjligt att få en sund och vacker brun färg utan risker och samtidigt göra huden len och ge den näring? En SPF mist eller solspray har en väldigt lätt konsistens, är enkel att applicera och absorberas snabbt. Dessutom innehåller den aktiva ämnen som vårdar huden och skyddar den mot att brännas i solen eller att åldras i förtid.

SPF mist, solkräm eller sololja i sprayformat – välj den rätta för dig

Klassiska solkrämer har oftast en tjockare konsistens och passar snarare torr hud. Om du har känslig hy, problem hy eller fet hy är det bättre att välja en lättare SPF mist eller SPF spray som anpassar sig bättre till olika hudtypers specifika behov.

SPF mist

En face mist med SPF har liknande uppfriskande och fuktgivande egenskaper som källvatten eller blomvatten. Dessutom innehåller den UV-filter som skyddar huden mot solen och den är till och med lämplig för barns känsliga hud.

Fördelarna med en SPF mist:
 • Enkel att applicera i jämna lager – behöver inte smörjas in i huden.
 • Irriterar inte porerna och smetar inte ut din foundation – kan appliceras när som helst under dagen även när du är sminkad.
 • Kan användas dagligen även om du har väldigt känslig hy eller problemhy.
 • Finns med en mattande eller sund glansig effekt beroende på hudtyp.
 • Den lätta och luftiga konsistensen gör det till ett perfekt solskydd vid träning.
 • Kommer i en praktisk förpackning som får plats i handväskan så att du kan återapplicera den när och var som helst under dagen utan att få feta händer.

Vårt tips: Applicera en dagkräm med SPF under din foundation för att skydda huden under de första timmarna i solen. Under dagen kan du sedan bättra på skyddet med hjälp av en SPF mist som även fräschar upp ansiktet utan att förstöra sminket.

Solkräm i sprayformat

En solspray är den perfekta följeslagaren under sommaren. Spraya helt enkelt huden och arbeta in krämen lite grann för att skydda huden när du vistas i solen. Hos notino.se hittar du även speciella solsprayer för barn och spädbarn.

 • Sprayens lätta konsistens gör att den enkelt absorberas av huden utan att kännas fet och den lämnar inga vita fläckar efter sig. Med en spray är det dessutom lättare att nå svåråtkomliga områden.
 • En spray är lämplig för torr, normal eller mogen hud och ger även barns känsliga hud ett fullgott skydd. Barn föredrar ofta sprayer eftersom de inte känns klibbiga eller feta så som klassiska solkrämer ibland gör.
 • Solsprayer finns i ett brett spektrum av SPF faktorer och beroende på din hudtyp kan du välja en särskild fuktgivande spray, en mineralspray för väldigt känslig eller atopisk hud, en vattenfast spray eller en spray som hjälper dig att få färg snabbare.

Sololja i sprayformat

Så kallade “torroljor” i sprayformat passar främst de med torr, normal eller mogen hud. De har en härlig konsistens som inte känns fet och skapar en silkeslen film ovanpå huden, vilket skyddar den mot att torka ut. Ytterligare fördelar:

 • Irriterar inte huden, absorberas snabbt, ger huden lyster samt en behaglig och attraktiv doft.
 • Innehåller närande och fuktgivande ämnen samt har en hög fetthalt, vilket hjälper huden att få färg snabbare.
 • Vissa oljor kan även användas som solskydd för håret.

Håll huden ung och frisk och skydda den mot solen med hjälp av krämer, oljor, mister och sprayer med UVA- och UVB-faktorer. Vare sig du letar efter en face mist med SPF 50, en fuktgivande solkräm i sprayformat eller en uppfriskande SPF spray för ansiktet kan du vara säker på att du hittar det du söker hos oss!