Byredo parfym

Mest sålda

Mer om Byredo

Byredo grundades som sagt av Ben Gorham som till en början var en basketspelare som bestämde sig för att studera på konstskola. Det gjorde han i Stockholm. Men drömmen om att bli konstnär fick ge vika för en helt annan passion som hade med dofter att göra.

Ben Gorhams intressanta bakgrund med rötter i Indien, Kanada och Sverige har utan tvekan fått betydelse för hans Byredo dofter. Det var hans fascination för doft och minne som fick honom att ge sig in på banan som har lett till så många härliga parfymer.

När han gick in djupare på ämnet minne och dofter uppstod en form av besatthet för parfymer. När han dessutom fick så god respons av människor på de parfymer han tog fram tyckte Ben att det var fantastiskt.

Den första Byredo parfymen

Bens allra första doft hade just med ett minne att göra. Den fick heta Green och beskrev Bens eget minne av sin pappa som barn. Då visste inte Ben Gorham hur stort det hela skulle bli. Han har sagt att han inte kunde tänka sig att parfymerna skulle bli så populära då han tog fram den allra första doften. Men med facit i hand kan vi se att han verkligen har lyckats med att beskriva minnen med dofter som även andra upplever som behagliga och intressanta.

Kanske är det just det att parfym från Byredo kommer med djup och tanke som gör att så många upplever att den är speciell.

Populära Byredo parfymer

Om du kliver in i en Byredo butik möts du av en massa flaskor som alla har samma stilrena design. Men i varje flaska finns det en alldeles unik doft som är en blandning av en rad olika doftinslag. Några av dofterna har blivit populärare än andra. De kan vara säkra val om du vill testa något nytt.

Byredo unisex parfym

Byredo Gypsy Water

Det här är en parfym från Byredo som har inslag av bergamott, citron, peppar, rökelse, vanilj och sandelträ. Om du tycker om doften av rökelse men också vill ha något som är sött och uppfriskande kan det här vara ett perfekt val. Parfymen är inte tung och sitter heller inte i för länge. Det är något som många uppskattar med Byredo Gypsy Water.

Byredo Bal D'Afrique

Om vi ska kora en Byredo parfym som är den populäraste blir det antagligen Byredo Bal D'Afrique. Det här är en parfym som kan beskrivas som en blandning av mysk, viol och lite krämig citron. De fruktiga noterna märks men det är spännande att se att olika användare beskriver doften på Byredo Bal D'Afrique helt olika. Det verkar som att doften kan uppfattas på lite olika sätt beroende på vem du är. Det är med andra ord något av en magisk parfym!

Byredo Mojave Ghost

Det här är en Byredo parfym för herr såväl som för dam. Doften har gott om frukt men också blomst som viol och magnolia. I botten finns det träiga inslag såväl som mysk. Parfymen beskrivs ibland som lite krispig. Mojave Ghost från Byredo är med på topplistan med populära parfymer från märket. Den är ett säkert val oavsett om du är man eller kvinna.

Byredo Bibliotheque

Det här är också en unisex parfym från Byredo som kan föra dina tankar till biblioteket. I varje fall äldre bibliotek med böcker som har omslag av läder. Bibliotheque by Byredo är en blandning av blomst, trä och mysk. Den kom så sent som 2017 men blev snabbt mycket populär. När du först applicerar parfymen kommer du att känna noter av plommon och persika. När parfymen torkar in i huden dyker det upp inslag av peoner och viol som sedan följs av läder, vanilj, patschuli och mysk.

Byredo Black Saffron

Den här parfymen från Byredo får höga betyg både från män och kvinnor. Black Saffron kom år 2012 och kan beskrivas som en orientalisk parfym med mycket krydda. Liksom namnet antyder finns det doftinslag av saffran och det bör du känna av så snart som du applicerar Black Saffron på huden. Men här finns också rosor, läder och svart viol. Parfymen har också hallon och vetivergräs som ger en alldeles särskild känsla av värme.

Byredo parfym för dam

Byredo Blanche

Blanche betyder vitt och det här är en Byredo parfym som kom år 2009 och som ägnar sig åt färgen vitt. Byredo Blanche är en lättsam och luftig parfym. Den kommer med både mysk och ros men på ett enkelt sätt. Det känns feminint och det är just kvinnor som ofta väljer denna parfym från Byredo som favorit.

Byredo parfym för herr

Byredo Baudelaire

Här har vi en Byredo parfym för herr som blandar inslag av läder och peppar med patschuli och rökelse. I och med att parfymen är så pass kryddig kan det vara ett bra val under vintersäsongen då det är lite kyligare utomhus. Byredo Baudelaire kan ge en känsla av värme som sitter riktigt fint när dagarna är korta och det blåser is i vinden.