Tillbaka till huvudinnehållet

BYREDO

BYREDO

De distinkta nischparfymerna från det svenska märket Byredo och deras doftkompositioner förkroppsligar minnen och känslor. I motsats till den skandinaviska minimalistiska estetiken återspeglar detta moderna och lyxiga europeiska märke tydligt de etniska influenserna från grundaren Ben Gorhams indiska rötter, som också förde sina starka band till konst, kreativitet och livsstil till parfymvärlden.

Märket Byredo etablerades 2006 i Stockholm där det grundades av den utbildade konstnären Ben Gorham. Efter ett tillfälligt möte med parfymören Pierre Wulff insåg han att han mycket hellre hade skapat parfymer än tavlor. Han blev särskilt fascinerad av kopplingen mellan dofter och minnen och bestämde sig för att han ville att hans barndomsminnen och upplevelser skulle komma till liv igen i moderna doftkompositioner. Dessutom blev han inspirerad av indiska förfäder på sin mors sida. En stor roll spelade till exempel en resa till hans hemstad i Indien där han blev kär i doften av kryddor och rökelse.

Upptäck även du parfymer från Byredo – moderna, minimalistiska och uttrycksfulla. Parfymer i vilka Ben Gorham kombinerade orientaliska dofter inspirerade av sina indiska rötter med nordisk minimalism som visas i rena, enkla kompositioner. Byredo Gypsy Water är en eau de parfum som har blivit märkets bestseller och som påminner dig om den varierade nomadiska livsstilen, spenderad på resor i naturen. Andra populära dofter från Byredo inkluderar Byredo Mojave Ghost och Byredo Blanche.

hela texten dölja texten