Tillbaka till huvudinnehållet

Helena Rubinstein

Om Helena Rubinstein

Helena Rubinstein cosmetics bär namnet efter sin skapare, en unik dam som trodde på skönhetens kraft. Helena ansåg att kvinnans skönhet var ett kraftfullt sätt för att uppnå hennes mål, och något som reflekterar intelligens och utbildning till en stor utsträckning. Hon dedikerade hela sitt liv till skönhet och tog alla sina steg enligt sin tro i det.

Berättelsen om Helena Rubinstein började när hon var 22 år gammal när hon lämnade sitt hem i Polen och åkte till Australien. Tack vare det positiva bemötandet som hon fick av de lokala kvinnorna, så började hon inte bara med att skapa en kräm men ett specialrecept för hennes hud, utan gav även sminktips och lärde kvinnor hur man på ett korrekt sätt sköter huden. År 1902 öppnade hon sin första skönhetssalong och det var absolut klart att kosmetik skulle bli hennes kall.

Rubinstein arbetade med de bästa vetenskapsmännen under sin tid och slutade aldrig att söka efter innovativa vetenskapliga lösningar inom skönhet. Helena Rubinsteins maskara, den allra första typen av modern maskara av denna typ, är bara en av hennes stora innovationer inom kosmetika. Namnet Helena Rubinstein har således i över 100 år garanterat att premiummärket kommer att möta även de mest krävande kvinnors förväntningar.

hela texten dölja texten