Tillbaka till huvudinnehållet

Aloe vera

Aloe vera eller äkta Aloe vera är en vintergrön suckulent från Afrika som kallades växten som ger evigt liv redan av de gamla egyptierna. Därifrån spred sig växten till resten av världen och blev en ingrediens inom hälsa och skönhet för hela jordens befolkning. Från växtens geléliknande innandöme i bladen utvinns en saft som har blivit mycket populär i den kosmetiska och farmaceutiska industrin tack vare sin högt hydratiserande och regenererande verkan.

 

Egenskaper för Aloe vera

Aloe vera är en stark antioxidant och tack vare förmågan att skapa en skyddande film kvarhålls fuktighet i hårbotten och håret som på så sätt skyddas mot skadliga fria radikaler och uttorkning.

Effekterna av Aloe vera på huden

  • Stimulerar regenerationen av cellerna och främjar tillväxten av fibroblast och stimulerar förnyelsen av kollagen varmed rynkor reduceras och slätas ut.
  • Ökar vävnadens fasthet och vitaminerna A och E påskyndar regenerationen av huden vid små skador.
  • Hjälper i kampen mot akne, regenererar ärr och motverkar uppkomsten av nya finnar.
  • Lugnar irriterad hud och dämpar reaktionen vid insektsbett.

Effekterna av Aloe vera på håret

  • Förbättrar hårets styrka och flexibilitet och ger glans åt håret.
  • Vårdar hårbotten, tillför näring åt rötterna och är mycket effektivt mot mjäll.
  • Hydratiserar torrt och skadat hår.

Kosmetika med Aloe vera

Aloe vera gel är icke-toxiskt och kan appliceras flera gånger om dagen utan några begränsningar. Aloe vera produkter är lämpliga för alla hudtyper, särskilt för torr, dehydratiserad och aknehy.

Ta med Aloe vera gel på dina sommarresor så att du har en intensiv vårdprodukt till hands för hud skadad av alltför mycket sol som även lindrar andra allergiska hudreaktioner. Salva för händerna och naglarna av Aloe vera ger optimal hydratisering åt huden om du tvättar händerna ofta.

På notino.se hittar du intensiv hudvård med Aloe vera – ansiktskrämer, sheetmasker, skonsamma produkter, kylande duschgel, antiperspiranter och lugnande rakskum, samt populära hårprodukter – schampo och balsam med Aloe vera för torrt och skadat hår och kluvna toppar.

Kosmetika som innehåller denna naturliga ingrediens är ett måste i ditt badrumsskåp. Du kommer inte att behöva vänta länge på resultaten i form av vacker hy och friskt, starkt hår. Handla på notino.se och påbörja din regenererande kur med Aloe vera redan idag!

hela texten dölja texten