Tillbaka till huvudinnehållet

Guld

Effekterna av guld kändes till redan av de gamla egyptierna där guld förknippades med oändlig ungdom och vitalitet. I den moderna kosmetikabranschen har denna naturliga ingrediens använts i nästan 100 år och betraktas idag som en lyxingrediens som återger huden dess ungdomlighet och hälsa. Inom kosmetika används kolloidalt guld som utvinns genom elektrolys från mikropartiklar av guld i demineraliserad form.

 

Egenskaper för guld

Guld har starka antioxidanta egenskaper och klarar snabbt att förnya hudens flexibilitet och lyster. Genom att regelbundet använda kosmetika med guld förbättras hudens helhetstillstånd.

Effekterna av guld på huden

  • Skyddar huden mot oxiderande verkan och bidrar till att regenerera huden.
  • Främjar blodmikrocirkulationen och bidrar till att syresätta de översta hudskikten.
  • Bidrar till att rengöra huden och påskyndar bortspolningen av toxiner.
  • Fungerar som en sköld mot negativ påverkan från omgivningen.
  • Håller huden optimalt hydratiserad tack vare förmågan att binda stora mängder vatten.
  • Stärker blodkärlsväggarna vilket gör huden fast och flexibel.

Kosmetika med guld

I hudvårdsprodukter finns guld i form av mycket små skivor, oftast så små att de inte kan ses med blotta ögat. Guld absorberas mycket lätt och snabbt av huden som använder dess välgörande effekter fullt ut. Du behöver inte vara rädd för att huden ska glänsa onaturligt eller få en gyllene ton, istället blir huden perfekt uppljusad utan en gyllene underton.

På notino.se finner du ett brett utbud av produkter med guld som du kan införa i din regelbundna vårdritual för mogen hy. Dagkrämen med guld som har en skyddsfaktor skapar en skyddsbarriär på huden mot föroreningar från omgivningen. Nattkrämen med guld regenererar och tillför huden näring när du sover. Med en guldmask får du en lyxig start på dagen.

Kosmetika med guld som inte lämnar några gyllene spår är nyckeln till vacker och lystrande hud. Guldmask för ansiktet, guldkräm eller guldmask för ögonen – upptäck vårdprodukter som ger din skönhetsritual det där lilla extra!

hela texten dölja texten