Tillbaka till huvudinnehållet

Honung i kosmetika

Honung från bin är en trögflytande söt vätska som tillverkas av arbetsbin av nektar från växters blommor. Honung innehåller en hel uppsättning med välgörande vitaminer (A, vitaminer från grupperna B, C, D, E, H, K), mineraler (kalium, järn, kalcium och många andra) och enzymer. Effekterna som påskyndar hudens regeneration, lindrar irriterad hud och egenskaperna som bevarar huden vacker utan tecken på åldrande, gör att honung används i stor utsträckning inom kosmetikaindustrin.

 

Egenskaper för honung

Honung betraktas som ett allmänt välgörande och mångsidigt ämne. Det tillför huden näring och verkar mot skadliga fria radikaler som påskyndar hudens åldrande.

Effekterna av honung på huden i ansiktet

  • - Påskyndar regenereringen av huden, lugnar irriterad hud och infektioner vid problematisk hud. Bidrar samtidigt till att minska synligheten av ärr efter akne och små sår.
  • - Bevarar huden hydratiserad, reglerar hudens pH och skyddar cellerna från skador.
  • - Reducerar synliga pigmentfläckar.
  • - Fungerar som en kraftfull antioxidant och verkar mot tecken på åldrande i huden.

Effekterna av honung på håret

  • - Mjukgör och tillför näring åt hårfibrerna utefter hela längden, vårdar samtidigt hårbotten och hårrötterna.
  • - Lugnar irritation i hårbotten och lindrar allergiska reaktioner.

Kosmetika med honung

Kosmetika med honung är lämplig för alla hudtyper och för alla åldrar. Den tolereras väl vid långvarig användning, men du bör vara försiktigt om du har allergi mot produkter från bin.

Honung bidar till att avlägsna bakterier och har rengörande egenskaper och rekommenderas därför även för problematisk hy. Torr och dehydratiserad hud måste ges en skonsam vård som innehåller honung. En ansiktsmask med honung och andra välgörande ämnen förnyar hudens lyster och energi på mycket kort tid. Honungsbalsam för läpparna kommer att bli din favoritprodukt för spruckna läppar.

På notino.se finner du ett stort utbud av näringsgivande hudvårdsprodukter, duschgel som främjar hudens hälsa om du duschar ofta och hydratiserande hårprodukter med honung.

Upptäck honungskosmetika på notino.se och unna dig en vårdkur som ger dig känslan av att flyta på moln. En hårinpackning med honung eller ansiktsmask med honung kommer att göra din vårdrutin till något att se fram emot och gör hår och hy fräsch och lystrande efter en ansträngande dag.

hela texten dölja texten