Tillbaka till huvudinnehållet

Probiotika i kosmetika

Probiotika är mikroorganismer eller levande kulturer som lever på vår hud och gynnar hudens hälsa. Vår hud är nämligen hem till miljontals bakterier, virus och svampar som skyddar huden från skadlig yttre påverkan (föroreningar, skadliga bakterier, UV-strålning och mer). Om vi tar tillräcklig hand om hudens skyddsfunktion och bevarar balansen i dessa kulturer skyddas huden mot fria radikaler och föroreningar samtidigt som hudens kvalitet, textur och förmåga till hydratisering förbättras. Det är också bevisat att probiotika minskar hudens känslighet mot olika allergener.

 

Egenskaper för probiotika

Användningen av probiotika i kosmetika är en nyhet som ledde till en revolution inom hudvård tack vare de välgörande effekterna som stärker hudens motståndskraft, bevarar mikrobiombalansen (hudens skyddsbakterier) och därmed gör att huden blir långvarigt vacker och frisk.

Effekterna av probiotika på huden

  • Har positiv verkan på hudens känslighet.
  • Bevarar hudens naturliga skyddsbarriär.
  • Bidrar till att förnya hudens förmåga till hydratisering.
  • Förhindrar alltför tidigt åldrande av huden med rynkor.
  • Sänker pH-värdet och bevarar på så sätt hudens balans.
  • Reparerar hudbarriären och har välgörande effekt på hudens textur.
  • Minskar talgkörtlarnas aktivitet och verkar även mot akne och rosacea samt spruckna små blodkärl i ansiktet.

Kosmetika med probiotika

Om huden inte är i balans visas det genom obehaglig eksem, finnar och överkänslighet. Kosmetika med probiotika främjar rengöringsprocesserna i huden och vid regelbunden användning ger de huden högre lyster och bättre kvalitet. Probiotika är lämpliga för alla hudtyper, även för känslig hy och hud som har en tendens till infektioner.

Bland den bästa probiotikan är Lactobacillus Lysate och probiotika som kommer från bifidus såsom Bifidobacterium longum. På notino.se finner du ett brett utbud av produkter som innehåller olika typer av probiotika som kommer att hjälpa dig med problematisk och känslig hy i alla åldrar samt med tecken på åldrande hy.

Underverket som kallas probiotika har sedan länge bevisat sina välgörande effekter på matsmältningen och immuniteten. Det är dags att ge din hy samma vård och stärka hudens immunförsvar så att den kan skapa en skyddsbarriär mot skadlig påverkan och förbli frisk. Välj din probiotiska kräm, serum eller sheetmask med probiotika på notino.se redan idag för att tillföra din hy en hel arme med goda bakterier som kommer att ta hand om din skönhet.

hela texten dölja texten