Tillbaka till huvudinnehållet

Snigelslem

Kosmetika med snigelslem kan låta lite frånstötande. Dess fantastiska effekter kommer dock snabbt att övertyga dig om motsatsen. De legendariska ansiktsmaskerna, serumen och krämerna med snigelslem är mycket uppskattade för sin föryngrande effekt bl.a. inom koreansk hudvård. De har ett rikt innehåll av vitaminerna A, E, C och kollagen som verkar mot tecken på åldrande hy. Elastin ger fast och flexibel hy.

 

Det var en ren tillfällighet att man upptäckte singelextrakt. Det började med upptäckten att arbetarna som jobbade på singelfarmer i Sydafrika hade otroligt mjuk hud på händerna och alla små sår regenererades betydligt snabbare än vanligt. En läkare som arbetade på farmen började undersöka slemmet som gör att sniglarna kan röra sig. Det var denna forskning som fastslog att slemmet innehåller en mängd ämnen som är välgörande för huden.

Snigelslem som används i kosmetika utvinns genom en icke-våldsam form. Först rengörs snigeln genom en speciell procedur och efter att man har tagit vara på extraktet får snigeln komma tillbaka till farmen helt oskadd.

Egenskaper för snigelslem

Snigelslem är fullpackat av välgörande ämnen såsom hyaluronsyra, kollagen, allantoin, vitaminer och glykoproteiner. Detta ämne från naturen bidrar till att skydda huden i ansiktet från skador och farlig UV-strålning och förnyar hudens ungdomliga utseende och flexibilitet.

Effekter av snigelslem på ansiktet

  • Stimulerar cellernas regeneration och fungerar hydratiserande på huden.
  • Slätar ut huden, ger effektiv hydratisering och förbättrar hudens struktur.
  • Stimulerar produktionen av kollagen och elastin, verkar mot rynkor och negativ yttre påverkan.
  • Lugnar irriterad hud och minskar rodnader.
  • Ljusar upp oönskad pigmentering och regenererar ärr.
  • Reducerar alltför hög talgproduktion och bidrar på så sätt att verka mot akne. Drar samman porerna.
  • Ger skonsam vård av hud som har skadats av solning.

Kosmetika med snigelslem

Det är på grund av sniglarnas otroliga förmåga att snabbt regenerera sig som man direkt fann användning för snigelslem inom kosmetikaindustrin. Ansiktsprodukter med snigelslem är lämpliga för alla ålderskategorier och används för problematisk och känslig hud.

Mycket torr och fjällande hud blir långvarigt hydratiserad och mjuk tack vare behandling med snigelgelé. Snigelserum föryngrar mogen hud och ger intensiv vård för hy med akne. Snigelkräm och snigelmasker sträcker ut huden på ett optimalt sätt och avlägsnar mörk pigmentering och reducerar ärr efter akne. Rengöringsprodukter för huden med snigelslem hjälper till med effektiv borttagning av döda hudceller och regenererar skadad hud.

Det är inte konstigt att kosmetika med snigelslem har blivit en trend över hela världen. På notino.se finner du ett stort utbud av produkter som dagligen kommer att föryngra din hy och göra den vacker, len och flexibel. Prova de otroliga effekterna av snigelkräm, sheetmasker eller ögongel med snigelslem du också!

hela texten dölja texten