Skip to main content

Nässug för bebisar

Filter
Prisintervall

ända tills

Gratis gåvor och erbjudanden
Mest sålda

Nässugar för spädbarn

Rengör alla barnnäsor! En nässug av hög kvalitet är oumbärligt för ditt spädbarn. Det är ett perfekt verktyg om din bebis lider av snuva och täppt näsa men du kan också använda den för daglig hygien och för att avlägsna orenheter från barnets näsa. Därför måste du välja en nässug som är lätt att använda men också lätt att rengöra. Nu kommer vi att berätta för dig hur du väljer rätt nässug.

Så här väljer du nässug

Det tränger in orenheter i barnets näsa varje dag som orsakar irritation vilket kan leda till uppkomst av snor. En täppt näsa hos ett spädbarn som ännu inte kan snyta sig självt eller andas med munnen orsakar problem med andningen, med att amma och leder till orolig sömn. Med en nässug kan du snabbt och skonsamt lindra barnets täppta näsa och den kan användas redan hos nyfödda barn.

Olika slags nässugar

Skillnaden ligger i hur nässugen används, hur den ser ut, hur mycket ljud den avger och hur effektiv den är.

 • En nässug med slang som också kallas manuell nässug är mycket lätt att använda och den är tyst. Snoret avlägsnas skonsamt från barnets näsa med hjälp av en slangar. En slang förs in i barnets näsborre och den andra i förälderns mun och snoret fångas upp i behållaren som finns mellan dessa två slangar. Det är en mycket kompakt typ som främst används vid lindrig förkylning.
 • En nässug med pumpfunktion är tyst och praktisk och lämpar sig för daglig användning. Pumpfunktionen ges av en ballong vars ände förs in i barnets näsborre och när du trycker ihop och släpper ballongen skapas ett undertryck som suger ut snoret.
 • En nässug som ansluts till en dammsugare är lämplig att använda vid svår förkylning. Den här typen måste anslutas till en dammsugare men vid behov kan man också suga med munnen. Den här typen av nässug är mycket effektiv men oljudet från dammsugaren kan vara obehagligt för barnet.
 • En elektrisk nässug drivs med AA-batterier och detta är en mycket effektiv nässug som är lämplig vid svår förkylning. Den är både tyst och kompakt och därmed perfekt för att ha med på resan.

Så här använder du en nässug

Det är inte alltid behagligt för barnet att använda en nässug men det är en snabb och mycket enkel metod som snabbt lindrar en täppt näsa. Här får du ett par praktiska tips som gör det lättare för dig:

 • Läs alltid den medföljande informationen noggrant innan du använder nässugen.
 • Innan du börjar suga ska du spruta in ett havsvattenspray i bebisens näsa som är avsett för barnets ålder och sedan låta det verka i åtminstone 3 minuter. Havsvattnet påskyndar upplösningen av snoret och frigör luftvägarna vilket gör det lättare att suga.
 • Om du använder en nässug med pumpfunktion måste du först klämma ihop ballongen och lägg sedan slangen vid näsborren och släpp taget om ballongen.
 • Om du inte lyckas få ut allt från näsan kan du röra lätt på änden av nässugen medan den är införd i näsborren.
 • Du kan även använda nässugen på natten om ditt barn inte kan sova på grund av täppt näsa.
 • Om din läkare har rekommenderat ett nässpray ska du applicera det först efter att du har rengjort näsan.

Så här rengör du en nässug

Nässugen måste rengöras innan du använder den första gången och efter varje användning.

 • Skölj nässugen i hett vatten innan du använder den första gången. Om det rekommenderas av tillverkaren kan du sterilisera den genom kokning.
 • Plocka isär nässugen och rengör noggrant alla delar efter varje användning.
 • Nässugen måste torka fullständigt innan du använder den igen.
 • Använd aldrig desinfektionsmedel eller alkohol för att rengöra en nässug.

Det går snabbt och det är enkelt att använda en nässug för att lindra en täppt näsa hos din bebis som annars kan leda till obehagliga komplikationer. Den praktiska nässugen med slang klarar alla täppta näsor och nässugen med pumpfunktion får lätt plats i blöjväskan. Välj en nässug som passar dig på notino.se.