Skip to main content

Nagelband

Filter
Prisintervall

ända tills

Gratis gåvor och erbjudanden
Betyg
  •   2
Mest sålda

Så vårdar du nagelbanden

Nagelbanden är till för att skydda dina naglar, men om du inte vårdar dem regelbundet kan de vara mer stjälp än hjälp. Försummade nagelband kan förkorta nagelbädden och kan även förhindra att naglarna får den näring de behöver. Att vårda nagelbanden är dock inte svårt.

Vårda nagelbanden rätt

  • Resan mot vackrare naglar börjar redan när du tvättar händerna. Välj en tvål som inte torkar ut händerna och smörj in dem efter varje tvätt.
  • En handkräm bör finnas på varje badrumshylla eller i varje handväska. Oroa dig inte för feta händer, välj helt enkelt en handkräm som absorberas snabbt och enkelt. Om dina nagelband behöver lite extra omsorg kan du välja en särskild nagelbandskräm som ger nagelbanden fokuserad vård.
  • Vintern tenderar att vara en kritisk period då huden lätt blir torr och nagelbanden ofta lider. Glöm inte att använda vantar och att ge dina händer en intensiv behandling då och då. Ett regenererande nagelbandsserum eller -olja passar perfekt för att återfukta huden och kan även verka under natten. Ett annat alternativ är att applicera ett tjockt lager handkräm över hela händerna och sedan dra på ett par bomullsvantar under natten så är huden härligt len och regenererad nästa morgon.

Avlägsna nagelband

Att fixa nagelbanden borde automatiskt ingå i varje hemmamanikyr. Den främsta uppgiften är dock inte att avlägsna nagelbanden utan snarare att korrigera dem.

  • Börja med att ta bort eventuellt nagellack och använd en produkt för att mjuka upp nagelbanden. Applicera ett par droppar av en mjukgörande gel, låt verka en stund och använd sedan en nagelbandspusher. En som är gjord av trä fungerar alltid bra, eller så kan du använda den rundade änden på en nagelbandsborttagare.
  • Arbeta försiktigt bit för bit för att undvika smärtsamma skador eller andra obehag.

Nagelbandsremover och nagelbandsborttagare

Dessa verktyg är absolut inte avsedda för att avlägsna levande nagelband och om du vårdar nagelbanden regelbundet är det inte säkert att du behöver dem alls.

  • De är dock väldigt användbara om du vill bli av med döda nagelband som sticker upp och förstör helheten när du tittar på naglarna.
  • Med en nagelbandsborttagare får du hög precision och ett nära snitt. Dessutom är de tillverkade av tåligt rostfritt stål.

Vackra naglar handlar inte bara om att välja ett snyggt nagellack utan det gäller att även använda vårdande krämer, oljor, balsam och serum som sköter om händerna, naglarna och nagelbanden. Se till att inkludera nagelbanden när du vårdar händerna och låt dina naglar glänsa.