Rasullera

Det funkar även utan kemi! Rengör kroppen och håret på ett naturligt sätt. Rasullera är ett underverk från naturen som du aldrig kommer att vilja vara utan efter att du har provat första gången. Rasullera är ett fantastiskt naturligt alternativ till tvättgel, tvålar och schampon. Den är rik på mineraler från växter, vatten, jord och sten och tack vare detta har den utmärkta rengörande och detoxifierande egenskaper.

Redan de forntida civilisationerna använde marockansk lera för olika hudproblem. Idag är leran mycket populär bland marockanska kvinnor och kvinnor från hela världen.

Rasullera för håret

Letar du efter ett 100 % naturligt schampo? Förbered en hårinpackning av marockansk lera! Blanda leran med honung och ljummet vatten och arbeta upp till en kräm. Packa in håret blött och låt verka i 5 minuter. Håret kommer att bli starkare och mer flexibelt. Dessutom avlägsnar lera fett från håret och framhäver hårets naturliga färg.

Rasullera för huden i ansiktet

Med en mask av marockansk lera får du ljusare hy och framförallt rengörs huden varsamt och effektivt. Den åtgärdar också svarta prickar och fet hy, avlägsnar döda hudceller och andra orenheter. För ansiktsmasken behöver du:

  • 1 sked marockansk lera
  • 2 skedar vatten
  • ett par droppar arganolja eller blomstervatten

Massera varsamt in masken på fuktig hy med cirkulerande rörelser (undvik ögonen och området omkring), låt verka i 8 minuter och skölj sedan av. Låt inte lermasken torka helt eftersom det då är svårt att avlägsna den. Eftersom lera torkar ut huden litegrann rekommenderar vi att applicera en hydratiserande kräm eller ansiktsolja efter att du har sköljt av masken..

Prova även andra lermasker som gör underverk för hyn!