Vax hårborttagning hemma? Inga problem!

26 maj 2020Notino

Snart är det dags för korta sommarklänningar och kjolar och du vill kunna visa upp silkeslena ben. Men hur får man silkeslena ben när varken rakhyvlar eller tidskrävande epilatorer passar dig och du inte vill slösa pengar på dyra salongsbesök? Följ våra råd för att enkelt avlägsna hår över hela kroppen snabbt, effektivt, säkert och – framförallt – hemifrån. Hur då? Genom att vaxa såklart!

Tvådagarsregeln

Avlägsna först döda hudceller från området du vill vaxa 48 timmar före själva vaxningen. Allt du behöver är en bra bortse, skrubb- eller tvättsvamp, eller en varsam peeling – till exempel Saloos Bio Peeling, en återfuktande peeling med en doft av lavendel och teträd.

Vårt tips: Gillar du enkla lösningar och älskar doften av kokos? Tveka då inte att använda Foamie Shake Your Coconuts – en svamp och duschtvål i ett, som räcker i upp till 25 tvättar.

En halv centimeter räcker

För en så effektiv vaxning som möjligt bör hårstråna vara ungefär en halv centimeter långa. Är de för korta kommer du förmodligen inte att kunna avlägsna alla hårstrån och är de för långa blir vaxningen en smärtsam upplevelse med osäkra resultat.

Innan du vaxar

Vax bör uteslutande appliceras på hud som rengjorts nyligen, helst direkt efter att du har duschat. Glöm bara inte att torka huden ordentligt först – vax och vatten är ingen bra kombination eftersom vattnet kan hindra vaxet från att fästa på huden.

Vårt tips: Torka huden med en handduk och applicera sedan talkpuder på den del av kroppen som ska vaxas så suger pudret upp all resterande fukt.

Vax hårborttagning är enkelt

Är du rädd för att det blir kladdigt? Att du får vax överallt utom just där du vill ha den? Oroa dig inte. Modernt vax gör hårborttagningen lätt som en plätt.

  1. Värm vaxet i ett riktigt varmt vattenbad tills det når rätt temperatur.
  2. Du kan enkelt se om vaxet är tillräckligt varmt genom att applicera en liten mängd på handleden. Är vaxet för varmt så låt det svalna en stund och testa det sedan igen. När du fått till rätt temperatur är det dags för nästa steg.
  3. Applicera vaxet på benen, i armhålorna eller på annat önskat område utmed hårväxtens riktning.
  4. Applicera vaxremsan ovanpå vaxet.
  5. Låt vaxet torka och håll sedan remsan så nära huden som möjligt medan du drar bort den mot hårväxtens riktning.
  6. Upprepa steg 3 till 5 tills du har behandlat alla önskade partier.
  7. Använd våtservetter med jojoba-, kokos-, oliv- eller annan vårdande olja för att avlägsna vaxrester från huden.

Applicera en lätt fuktgivande kroppslotion på den vaxade huden. Vi rekommenderar Biotherm Lait Corporel med E-vitamin. Denna lotion absorberas snabbt av huden och har en underbar citrusdoft.

  1. Följande två dagar bör du bära lösa kläder i naturliga material, undvika att använda peelingprodukter eller att utsätta den vaxade huden för solljus, och ta även en paus från träningen.
  2. Upprepa hela processen efter två till sex veckor.

Hårborttagning för känslig och allergisk hud

Välj den 100-procent naturliga sockerpastan Purity Vision BioEpil istället för klassiskt vax för att avlägsna hår i armhålorna eller på andra känsliga områden. Den innehåller lugnande rosvatten samt teträd- och kamomillolja och orsakar inte allergiska reaktioner.

Den enklaste metoden

Tycker du fortfarande att det verkar krångligt och tidskrävande att vaxa? Använd vaxremsorna Veet Wax Strips Natural Inspirations™ som du enkelt värmer mellan handflatorna. Den här enkla metoden har dock en nackdel: den är något mindre effektiv än vanligt vax, men många kvinnor är fullt nöjda med den ändå.

Författare: Notino

Läs mer