Bästa handkrämen för torra händer

11 februari 2020Notino

Spruckna och torra händer kan ge besvär inte bara på vintern och vid kyligare väder, utan även i samband med stress. Du kanske inte vet vilken som är den bästa handkrämen för just dig, men oroa dig inte, med oss kommer du att ha roligt när du letar efter rätt kräm!

Hör du också till dem som tror att din hud kommer att bli tillräckligt hydratiserad så länge du dricker tillräckligt? Tyvärr stämmer detta inte. Huden – och särskilt den på händerna – måste uppmärksammas och framförallt vårdas regelbundet. Välj en handkräm som passar din hudtyp och som har en behaglig konsistens, och du förlorar absolut inget på att direkt införskaffa två produkter. Under dagen kommer du att uppskatta en produkt som absorberas snabbt och inte lämnar kvar en fet film, och för natten en kräm med mer näring.

Vad kan jag göra för händer med sprucken hy?

Förutom att tjockare handkrämer är perfekta för applicering under natten då det finns tid för dem att absorberas av huden och mångdubbla hudens regenerering, funkar de också perfekt som en 30-minuters mask. Du måste dock inte vänta under hela 30 minuter i badrummet och stirra in i väggen. Du kommer att njuta av vården i ditt hem betydligt mer genom att titta på din favoritserie eller under en mysig kväll med din väninna och ett glas gott vin. Rester av krämen som inte har absorberats masserar du varsamt in i hyn.

Undvik dåliga vanor

Det finns vanor som snarare skadar än hjälper och du kanske har inkluderat någon av dessa vanor omedvetet i din vårdrutin. Gör dig av med dessa vanor och försök att ge dina händer en förstklassig vård: använd återfuktande krämer och undvik varmt vatten. Kör du bil? Undvik solen även om den känns skön, eftersom det enda den kommer att ge dig är pigmentfläckar! Ha därför alltid med dig en kräm som skyddar mot UVA- och UVB-strålning och använd den alltid innan du tar dig från punkt A till B.

Och vilka är de bästa handkrämerna?

Perfekt för alla typer

En regenererande handkräm med en extra dos hydratisering kommer du att uppskatta vilken hudtyp du än har. Biotherm Biomains skyddar huden från skadlig inverkan, tillför näring och åtgärdar rynkor. Den lyxiga handkrämen Lancôme Nutrix Royal Mains bidrar till att avlägsna döda hudceller och fungerar som en perfekt barriär mot temperaturväxlingar. Dessutom innehåller den extrakt av hasselnöt som gör huden oemotståndligt mjuk.

Hjälp för känslig och atopisk hy

Cicaplast från La Roche-Posay är en effektiv kräm med ett balanserat komplex av ämnen – den påskyndar hudens regenerering och förnyelse. Innehåller niacinamid (vitamin B3) med en koncentration på 4 % och förhindrar inflammation om du har sprucken hy eller trasiga nagelband. Hankrämen med urea Eucerin Urea Repair PLUS kommer att bli ditt lindrande balsam om du lider av psoriasis eller atopisk dermatit som ger upphov till irritation och jobbig sveda. Urea gör nämligen att välgörande ämnen absorberas bättre och djupare in i hudlagren. Vi har även ett tips på handkräm för atopiker som du kommer att uppskatta om huden på dina händer belastas mycket. Tipset är Bioderma Atoderm med sheasmör som tillför naglarna näring.

Näring åt extra torr hy

Om du lider av torr och sprucken hy på händerna klarar du dig inte utan handskar och kräm under årets kalla period. Kräm ger behövlig hydratisering och regenerering, även för huden på armbågarna. Krämen för mycket torra händer MIXA Anti-Dryness – innehåller mjukgörande havremjölk som ger generös smörjning och näring åt hyn samt reparerar små sprickor. Den lugnande CeraVe Repairing främjar förnyelse av synnerligen torr hud och skapar en skyddsbarriär mot skadlig inverkan.

Mot åldrande

En kvinnas ålder avgör du bäst genom att se på hennes hy i ringningen och på handryggen. Om du försummar vården av dessa områden är det lätt att du oavsiktligen avslöjar din ålder. Om du vill sakta ner hudens åldringsprocess kan du använda den föryngrande krämen för händer och naglar Collistar Special Anti-Age som höjer hudens elasticitet och dessutom sträcker ut huden samt tillför näring. Vi tycker om den främst för att den reducerar alla tecken på åldrande. Så om du letar efter den bästa handkrämen mot pigmentfläckar bör detta mirakel vara ditt första val!

Nu vet du vilken produkt som gör dina händer sammetslena, men du oroar dig kanske för att du kommer att glömma smörja in dig. För att detta inte ska hända rekommenderar vi att placera krämen på 5 strategiska platser:

  • i handväskan
  • på nattduksbordet
  • på handfatet
  • i bilen
  • i träningsväskan

Författare: notino.se

Läs mer