Tillbaka till huvudinnehållet

Elizabeth Arden

Om Elizabeth Arden

Elizabeth Arden öppnade sin första skönhetssalong på 5:e avenyn i New York när kvinnor inte bara var väldigt sällsynta som startare av nya företag men också vanligtvis inte använde sig av smink. Så den legendariska innovatören och företagskvinnan lade grunderna till Amerikas kosmetikaindustri för mer än ett sekel sedan.

 

Arden var en av de första att applicera vetenskaplig innovation på kosmetika och hade en holistisk syn på skönhet. Hon uppmanade kvinnor att ge sin hud fukt, att undvika direkt solljus och att träna varje dag. Filosofin bakom märket Elizabeth Arden var att ta hand om huden, inte att dölja den.

Kompromisslös i sin vision säkerställde Elizabeth Arden att hennes produkter faktiskt hjälpte kvinnor och många blev snabbt ikoner, som favoriten Elizabeth Arden Eight Hour Cream, den legendariska Elizabeth Arden Blue Grass perfume, eller den typiska läppstiftet Elizabeth Arden bold red.

Varje dag får Elizabeth Ardens produkter folk runt världen att känna sig vackrare och med ökat självförtroende, och berättelsen om Elizabeth Arden i sig är fortfarande en stor inspirationskälla för många.

hela texten dölja texten