Escada parfym

Märket Escada grundades 1978 av Margaretha och Wolfgang Ley. I början fokuserade man på sportigt och elegant mode men ganska snart såg den första Escada parfymen dagens ljus. Namnet Escada betyder trapp på portugisiska. Idag står Escada för värden som elegans, sensualitet och modernitet. Du känner igen Escada parfymer så snart som du ser de mjuka formerna och den färgglada designen. Mer om Escada.

Filter
Prisintervall

ända tills

Gratis gåvor och erbjudanden
Betyg
  •   1

Lite Escada historia

Det hela började 1978 då den svenska modellen Margaretha tillsammans med sin man Wolfgang Ley lanserade sin första klädkollektion som fick namnet ESCADA Sporty Elegance. Från start låg fokusen på tyger av hög kvalitet och mode till priser som vanligt folk har råd med. Designen var innovativ och sofistikerad och kläderna otroligt bekväma att ha på sig. Inte så konstigt att det blev succé!

Margarethas bakgrund som modell och professionell sömmerska fick stor betydelse. Hon var också den som styrde upp valen av färg. Hennes fina känsla för detaljer och insikt om vad kvinnor vill ha är en stor anledning till att Escada har blivit ett så populärt märke.

Escada parfym

Den första Escada parfymen kom år 1990 och fick namn efter Margaretha Ley. Flaskan hade en unik hjärtform som skulle representera femininitet och sensualitet. 1993 började Escada med sina sommarparfymer. Då kom Chiffon Sorbet. Det var en Escada parfym som inspirerats av märket modekollektion för vår och sommar det året.

Med introduktionen Chiffon Sorbet var Escadas sommarparfymer ett faktum. Den första parfymen var en hit och det är få säsongsparfymer som har lyckats på samma sätt. Sedan dess har det också kommit många dofter som finns kvar som klassiker.

Escada parfymer som få har missat är Escada Magnetism, Escada Especially och Escada Joyful. Märket fortsätter att ge ut nya dofter som inte sällan blir till favoriter. Flaskorna känns igen då de ofta har färgglada färger som en del av sin design. Blommigt och Escada går hand i hand!

Populära Escada parfymer

Det finns flera mycket populära Escada dofter. De har olika karaktär och kan passa bra för olika tillfällen. Här är några av de allra främsta parfymerna och deras unika egenskaper.

Escada Magnetism

En orientalisk doft med tydliga inslag av vanilj. Escada Magnetism är mångas stora favorit. Den är faktiskt ganska ovanlig med dofter som får dig att tänka grönt, lite som nyklippt gräs. När parfymen torkar in i huden övergår doften till karamell och vanilj. Med en Magnetism parfym får du helt klart en pudrig känsla. I botten finns det mysk. Det här är ett säkert val som present och som första Escada parfym.

Escada Celebrate NOW

Escada Celebrate NOW kom år 2017 som en hyllning till kvinnans natur. Den ska uttrycka generositet och elegans. Doften är modern och mycket feminin. Den kombinerar noter av blommor med kryddor som kanel. I blandningen finner vi också vanilj och tonkabönor som kan ses som rätt så typiskt för Escada parfymer. Parfymen öppnar med ingefära vilket är spännande och fräscht.

Escada Celebrate Life

Fira livet och kvinnan med Escada Celebrate Life som kom år 2018. Den var en slags uppföljare till Escada Celebrate Now men har sedan dess vunnit egen mark bland doftkonnässörer. Det här är en parfym som för tankarna till glädje med noter av ros, apelsinblomst, päron och litchifrukt. Tanken är att doften ska hjälpa dig att leva i nuet men givetvis också att den ska tilltala ditt doft sinne! Escada Celebrate Life är blommig och söt på ett härligt sätt.

Escada Especially

Escada Especially kombinerar lekfullhet och glädje på ett elegant sätt. Modellen Bar Rafaeli fick representera doften som ska locka till gott humör och positivism. Ros och ylang-ylang ger oss mycket blomst. Här finns också inslag av päron och i botten finner vi mysk. Parfymen kommer i en klassisk förpackning som är stilren.

Vilken Escada parfym är bäst?

Om du är på jakt efter en ny parfym från Escada till dig själv eller kanske en Escada parfym som present kan du undra vilken som är bäst enligt statistiken. När det handlar om parfym kan det vara svårt att kora den bästa doften. Vi har ju alla lite olika syn på vad som doftar bäst. Men vi kan ändå se en tydlig topplista för Escada parfymer.

De bästa Escada parfymerna är:

Det här är Escada parfymer som är väldigt populära. De är säkra val oavsett om du vill ha något nytt till dig själv eller om du är ute efter en fin present till en kvinna med god smak.

Förstärk doften med Escada kroppskräm

När du har en parfym från Escada kan du förstärka doften med kroppskräm. Det finns Escada kroppslotion som är mjukgörande och som har den fantastiska doften som du vill ha med av. Om du älskar Escada Celebrate NOW kan du också använda Escada Celebrate kroppskräm. Den passar perfekt att använda på morgonen direkt efter duschen.

Ett present kit är ett smart val

När du vill ge bort en Escada parfym som present kan du ta en titt på våra present kit. Det finns Escada present kit med både doft och en fin liten väska för smink och hudvårdsprodukter. I ett större kit får du också en Escada kroppskräm vilket är extra roligt. Du kanske vill ha ett kit till dig själv och ett till en god vän!

Om du är osäker på vilken Escada parfym som kan passa som present ska du se närmre på de doftnoter som ingår i parfymens uppsättning. Det här är som regel blommiga och fruktiga parfymer. Om du redan nu vet vilka doftinslag den du vill överraska tycker om är det inte svårt att hitta rätt.

Det kommer nyheter från Escada med jämna mellanrum

Det kan också vara bra att tänka på att Escada lanserar nya parfymer med jämna mellanrum. Håll utkik efter begränsade upplagor av sommarparfym från Escada som du inte vill missa. Nyheterna kan vara begränsade upplagor men också nya favoriter som tids nog kan bli till stora klassiker. Escada är ett modehus som fortsätter att överraska med innovationer och fantastiska dofter.