Tillbaka till huvudinnehållet

Glykolsyra

Glykolsyra (glycolic acid) är den enklaste AHA-syran som förekommer naturligt i frukt och sockerplantor (sockerrör). Tack vare sina små molekyler absorberas den mycket lätt av huden och därför är den en av de mest använda hydroxisyrorna i produkter för ansiktsvård. Glykolsyra används framförallt som kemisk peeling för hudvård inom dermatologin och även i produkter för användning hemma. En av dess unika egenskaper är nämligen att den kan släta ut rynkor och ärr efter akne och den förbättrar huden i sin helhet.  Den används också för att bleka pigment vid hyperpigmentering och andra hudproblem.

 

Egenskaper för glykolsyra

Glykolsyra minskar cellernas sammanhållning i huden och förhindrar därmed att lager med förhårdnad hud bildas. Denna naturliga kemiska peeling binder dessutom stora mängder vatten till cellerna vilket gör att huden i ansiktet blir optimalt hydratiserad.

Effekter av glykolsyra på huden

  • Regenererar och hydratiserar huden och gör hudtonen enhetlig.
  • Bidrar till att släta ut rynkor, främjar produktionen av kollagen och minskar tecken på åldrande i allmänhet.
  • Ärr efter akne och pigmentfläckar blir mindre synliga.
  • Verkar mot akne och svarta prickar. Drar effektivt samman porerna.
  • Lindrar hudbristningar. De exfolierande egenskaperna avlägsnar snabbt döda hudceller och ger en övergripande förbättring av hudens struktur.

Glykolsyra i kosmetika

Den mångsidiga glykolsyran har verkligen välgörande effekter. Därför finner vi den i produkter för ansikte och kropp såväl som i produkter mot hudbristningar, i makeup och hårvårdsprodukter. Glykolsyra har en allomfattande välgörande verkan på huden i ansiktet och den är helt säker att använda. Men om din hy är överkänslig bör du rådfråga en dermatolog innan du använder produkter med glykolsyra.

Unna dig skonsam peeling med glykolsyra! Satsa på en föryngrande kräm med glykolsyra, exfolierande serum, intensiva ampuller mot pigmentfläckar eller ansiktsvatten med glykolsyra mot akne och njut av vacker, mjuk, ren och enhetlig hy.

hela texten dölja texten