Skip to main content

Pimpsten för fötterna

Pimpsten för fötterna
Rekommendation

Slipa regelbundet fötterna med pimpsten och njut av sammetslena fötter utan förhårdnader.Pimpstenens grova yta mjukar upp huden på hälarna, armbågarna eller andra delar av kroppen där du har hudförhårdnader.

Hur man använder en pimpsten

  1. Börja med att mjuka upp den hårda huden i varmt vatten.
  2. Blöt pimpstenen i vatten och för den över den förhårdnade huden med mjuka rörelser. Efter att huden har mjukats upp i vatten filas förhårdnaderna lätt bort och den mjuka huden återstår. Du behöver inte använda något tryck, det räcker att fila huden mjukt.
  3. Skölj huden med jämna mellanrum och fortsätt tills du är nöjd med resultatet.
  4. Glöm inte att detta sliter på pimpstenen. Skölj av den då och då medan du filar.
  5. Torka till sist av huden med en handduk och använd en fotkräm eller kanske kokosolja som återfuktar huden och ger dig mjuka fötter som håller länge. 

Sköt om din pimpsten för fötter så att den håller så länge som möjligt. Skrubba den efter varje användning, till exempel med en tandborste. På så sätt rengör du pimpstenen från små hudrester som fastnar i stenens porer. Koka den med jämna mellanrum för att få bort de sista orenheterna. Se alltid till att låta pimpstenen torka ordentligt.

Pimpstensmaterial

Välj en pimpsten baserat på vilket material som passar dig bäst. En naturlig pimpsten kommer från en magmatisk bergart, oftast vulkaniskt glas som är väldigt poröst, vilket hjälper till att avlägsna döda hudceller. Kvaliteten på en konstgjord pimpsten, vars utseende och egenskaper liknar naturlig pimpsten, är nästan lika hög.

Så blir du av med förhårdnader

Förutom pimpsten finns det en hel rad andra produkter och hjälpmedel du kan använda dig av. Prova till exempel en fotpeeling, vars mikropärlor masserar och mjukar upp huden. Du kan även testa peelingsockor eller en elektrisk fotfil som är det snabbaste sättet att avlägsna oattraktiv hud från fötterna.