Sololja

Mest sålda
123
123

Upptäck de bästa sololjorna

Stråla med vackert solbränd hy! Sololja skyddar dig fulländat mot skadlig UV-strålning, den är lätt att applicera och gör din bränna ännu vackrare!

Välja rätt sololja

Vill du vara vackert solbränd men utan risk? Ta reda på vilken sololja som är bäst för dig. Du måste bara veta vilken fototyp du har och när du vet det väljer du lätt en lämplig SPF. I allmänhet ska du använda en högre SPF ju ljusare hy du har.

SPF 50+

  • Fototyp I: Du har mycket ljus hy, rött hår och fräknar, du bränner dig i princip alltid.
  • Fototyp II: Du har blek hy, ljust hår och fräknar, du blir röd och bränner dig ofta när du solar.

SPF 20+

  • Fototyp III: Du har ljusbrun hy, brunt till mörkt hår, brännan blir fin när du solar.
  • Fototyp IV: Du har mörk hy, mycket mörkt hår, du bränner dig nästan aldrig.

SPF 10+

  • Fototyp V: Du har mycket mörk hy, mörkt till svart hår, brännan blir fin när du solar och du bränner dig i princip aldrig.
  • Fototyp VI: Du har mörk hy och mörkt hår. Du bränner praktisk taget aldrig huden när du solar dig.

Olika typer av sololja

Om det är svårt för dig att få en fin bränna kan du prova en specialsololja med betakaroten! Vill du ha maximalt skydd mot solstrålar ska du satsa på en torr sololja med SPF 50. Och välj en sololja i sprayform för lättare applicering.

Torr sololja

Tycker du inte om den feta känslan efter att du har smörjt in dig med olja? Torr sololja absorberas bättre och den sammetslena texturen gör inte huden fet – därför kan den med fördel även användas för håret!

Olja som främjar solbrännan

Vill du ha en perfekt solbränna som efter en badsemester? Prova en sololja med betakaroten eller en sololja för att bli brun snabbt. Produkterna främjar den naturliga processen för en solbränna och gör den mer intensiv. Din hy kommer att vara gyllenbrun i månader!