Armani parfym

Mer om Armani parfym

Armani representerar en elegans som kombinerar tidlöshet och nuvarande trender. Giorgio Armani anses vara en av de mest framgångsrika italienska modedesigners någonsin. Med sin stil, som det omöjligen går att ta miste på, kombinerar han det alldagliga med en droppe av excentricitet och har fångat miljontals kvinnors hjärtan över hela världen. Likt sina modeller är Armani kosmetika och parfym detsamma som kvalitet, tidlöshet och framgång.

Innan han skapade sitt eget märke, arbetade Armani som en självständig designer för en rad modehus. Han satte ihop sin första kollektion under 1970-talet och kort därefter introducerade han en serie av kosmetika, smink och parfym med namnet Armani.

Armani Acqua di Giò after shave och Armani Si parfym för kvinnor är tidlösa klassiker vilka har blivit oförglömliga i historien och fortfarande toppar listorna på grund av sin popularitet. Oavsett om du väljer en beprövad klassiker eller en modern tolkning, så kan du inte gå fel med en doft av Armani. Mer om Armani

hela texten dölja texten

Mest sålda

Namnet får dig säkert att tänka på modedesign. Armani är ett modehus som står bakom vackra kläder såväl som accessoarer som klockor och solglasögon. Idag är det också mycket vanligt att folk väljer Armani parfym med doft som kan få gråa dagar att kännas som semester på Rivieran.

Mer om Armani

Modehuset Armani grundades av Giorgio Armani 1975 i Italien. Märket har alltid stått för kläder av hög kvalitet med en sofistikerad och tidlös design. Det började med kläder som Giorgio själv designade. Han blev särskilt känd för en helt ny linje med arbetskläder för kvinnor.

Armani gick från tidigare mode med blommiga kjolar till eleganta och moderiktiga byxdressar i vackra färger. I slutet av 1990-talet fanns Armani i över 200 länder. Företaget har utvecklats vidare med spännande nya projekt som till exempel bokutgivning.

Armani parfym

Giorgio Armani gav sig in på området parfymer år 1981. 1982 kom Giorgio by Giorgio Beverly Hills som var den första Armani parfymen. Det var en Armani parfym för dam men ganska snart kom det också Armani parfym för herr. 1984 släpptes nämligen Armani Eau Pour Homme.

1990-talet doftade av Armani parfym!

Om du var med på 1990-talet kan du inte ha missat dofterna från detta modehus. Det doftade av blommor. Armani Gio och Armani Acqua Di Gio gavs ut. De hade en unik design som skulle påminna om de ostrukturerade jackorna från modehuset. En ledig och lättsam design som skulle förstärkas med de lättsamma dofterna.

De två parfymerna som blev mycket populära följdes upp av Armani Aqua Di Gio Pour Homme. Det var som namnet antyder en Armani parfym för herr som skulle ge känslan av hav och ledighet. Giorgio inspirerades till den här doften av ön Pantelleria. Där brukade han semestra under tidigt 1990-tal.

Mot slutet av 1990-talet kom den första duo parfymen från Armani. Den fick heta She och He. Här gav sig Giorgio Armani in på en ungdomligare stil. Det här var också starten på en ny trend från modehusets sida. Det skulle komma fler Armani duo parfymer under kommande år.

1999 var en glädje för alla kvinnor som såg storheten i Armani Mania. Den här Armani parfymen blev kortlivad men uppskattades av många. Den hade en hel del trä och även orientaliska inslag. Många trodde att det var en Armani för män parfym och flera par delade på doften.

Armani parfymer på 2000-talet

Det blev nytt årtusende och Armani hängde med. Under 2000-talets början släpptes Armani duo parfymerna White She och White He. Namnet skulle syfta på att det här var lite lättare parfymer än de ursprungliga She och He dofterna. Först tänkte Armani bara ge ut en begränsad utgåva av dessa parfymer för sommaren. Men de har hängt med och kan fortfarande köpas.

Mellan 2003 och 2006 släpptes flera Armani duo parfymer. Då kom bland annat Night för henne och honom som inte längre finns på marknaden. City Glam och Remix släpptes också under dessa år. Under den här perioden släppte Armani också en unisex parfym med namnet Ambre Soie.

Ambre Soie tillhörde en unika kollektionen Armani Privé parfymer. De togs fram i begränsade upplagor och var mycket dyrare än vanliga Armani parfymer. I denna serie fanns det flera spännande dofter som till exempel:

  • Privé Eau de Jade
  • Privé Éclat de Jasmine
  • Privé Bois d’Encens
  • Privé Vetiver Babylone

Mellan 2000 och 2010 kom det en rad spännande Giorgio Armani parfymer som Sensi och Sensi White. Black Code var en intressant Armani herr parfym som gav vibbar av orienten. Den följdes 2006 av en variant för kvinnor, Armani Code for Women.

Populära Armani parfymer

Det finns många populära Giorgio Armani parfymer och vissa tillverkas inte längre. En Emporio Armani parfym kan med andra ord ha samlarvärde!

När du ser på parfym från Armani kommer du att stöta på några dofter som väljs lite oftare än andra. Låt oss se lite närmre på några av de parfymer från Armani som kan ses som säkra kort då du är ute efter en väldoftande present.

Armani Code

Armani Code kom 2004 och är en orientalisk doft för män. Det var Antoine Lie, Clement Gavarry och Antoine Maisondieu som tog fram doften. Den har först och främst noter av bergamott och citron som följs av anis och olivblomst. I botten finns läder, tobak och tonkaböna.

Armani Code parfymen är samma sak som Black Code. Namnet ändrades då Armani introducerade Code för kvinnor. Du får alltså samma doft med Armani Black Code som med tidigare Armani Code!

Armani Stronger With You

En modern och originell doft som kan upplevas som lite överraskande. Emporio Armani Stronger With You har en viss elegans. En del beskriver parfymen som aningen syntetisk. Den har noter av rosa peppar, kardemumma och vanilj. Det gör att den också framstår som lite orientalisk. Det här är en söt och kryddig parfym för herrar från Armani som kan bli en perfekt present till honom!

Ibland kallas den här parfymen helt enkelt för Armani You. Det kan bero på att flaskan har ordet You skrivet mycket större. Då ser det ut som att den bara heter Armani You.

Armani Sì

En Giorgio Armani parfym för dam som många tycker om är Sì. Armani Sì har en doft som kan få dig att undra om det går att äta parfymen. Den är söt och fruktig. Den håller länge vilket också är uppskattat. Det går att förstärka doften av Giorgio Armani Sì med hudkräm och andra produkter som har samma härliga doft. Det här är också en helt underbar Armani parfym att ge bort som present. De flesta tycker om en Sì parfym.

Mer än kläder och parfymer

Du kan använda produkter med de underbara Armani dofterna för hudvård.  En Armani deo förstärker doften samtidigt som du får ett fint skydd mot svettlukt. Män kan använda en bra Armani after shave och en Armani body lotion vårdar och återfuktar huden på ett underbart sätt.

Upptäck present set med Armani parfym i olika former. Det här är sådant som du kan vilja unna dig själv med när du känner för att testa något nytt. Du kan ju faktiskt börja upptäcka en Armani parfym via en kroppskräm. Om du tycker om den går det alltid att köpa parfymen senare för att få en doft som håller längre.