Hur motverkar man håravfall hos män?

9 december 2020Notino

Håravfall kan vara ganska oroande för många. Anledningarna till att man tappar hår är många. Men stressa inte för vi har några fantastiska lösningar för dig.

Vad är normalt?

Håravfall är en del av kroppens normala regenereringsprocess. Dagligen tappar vi ungefär 60 –100 hårstrån. På våren och hösten blir det ännu fler, men detta borde inte pågå längre än fyra till sex veckor. Om håravfall kvarstår, måste man vidta några åtgärder. Särskilt män brukar lida av överflödigt håravfall.

Förstå varför

För att förstå hur man bäst kan motverka håravfall, måste man först upptäcka dess orsak – vare sig du gör det själv eller med hjälp av en expert (tricholog). Skallighet hos män orsakas oftast av genetiken och där finns det inte mycket att göra. Ofta kan dock håravfall orsakas av stress, brist på vitaminer och mineraler, opassande vård eller hormonell obalans.

När det gäller hormonell obalans kan håravfall förekomma i olika intensitetsnivåer även mycket tidigt – mellan tjugo- och trettioårsåldern där testosteronnivån är högst. En högre produktion av hormonet och dess förvandling till det metaboliskt mer aktiva dihydrotestosteron kan orsaka att hårlökarna försvagas, håret blir svagare och faller av. Hårsäckarna dör inte men förblir inaktiva.

Hur stoppar man håravfall?

Om det inte är genetiken som påverkar ditt håravfall rekommenderas man att stressa ner, äta en balanserad och nyttig kost samt börja använda specialiserade produkter mot håravfall som främjar hårtillväxt så att hårsäckarna “väcks till liv“. Vi har listat några trovärdiga och effektiva produkter mot håravfall särskilt tillverkade för män.

Fem topp-produkter mot håravfall för män

  1. Schampos för män mot håravfall innehåller ofta hög koncentration av koffein som stimulerar tillväxten direkt vid rötterna och motverkar till och med genetisk skallighet. Alpecin Double Effect gör så att döda hudceller faller av, vilket det hjälper dig att bli av med överflödigt talg och mjäll.
  2. Collistar Special Perfect Hair Man Anti-Hair Loss Redensifying Concentrate är en intensiv kur som är tillverkad speciellt för män som vill motverka att håret glesnar och blir svagare. Vid regelbunden användning kan den “väcka“ sovande hårsäckar, gör håret tåligare och snabbar på tillväxten.
  3. Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 är en målinriktad vård för män som vill motverka håravfall. Tack vare en speciell applikator kan man enkelt applicera produkten direkt på huden vid håret för att stärka den. Håret förblir i hårsäcken en längre tid. Efter bara sex veckors användning blir huden starkare och tåligare och håravfallet minskar.
  4. Glesnande av håret kan orsakas av stress eller hormonell obalans. Dessa problem kan lösas med intensivt förstärkande produkter med antioxidativa egenskaper. L’Oréal Professionnel Serioxyl Denser Hair är ett serum med en patenterad molekyl som kallas Stemoxydine som väcker sovande hårsäckar och med hjälp av reservatrol, en antioxidant, skyddar det hårbotten, tillför svagt hår volym och gör det tjockare.
  5. Hår utan volym kan du stärka med hjälp av Goldwell Dualsenses For Men, ett förstärkande schampo mot håravfall för män som är speciellt tillverkat för svagt och glesnande hår. Ett energigivande komplex av guarana och koffein tillsammans med mikrofluidik tynger inte ner håret, stärker hårfibrerna och skapar volym.

Prova och testa – det är bara en tidsfråga tills dess att du hittar den bästa lösningen just för dig. Vi hoppas att du snart inte längre behöver tyngas ned av håravfall!

Läs mer