Calvin Klein parfym

Om Calvin Klein

Märket grundades år 1968 av Calvin Klein och hans företagspartner Barry Schwartz. Under 1980-talet tog Calvin Klein de vanliga jeansen och gjorde dem till designade objekt för åtrå när märkesnamnet broderades på bakfickan på jeansen.

Enkla, klara linjer och nedtonad design blev synonymt med märket Calvin Klein. Även parfymer från Calvin Klein blev ikoniska, inte bara för kompositionen av dofter men även för den perfekta rena designen. I början på 1970-talet introducerade Klein sina första dofter och de fångar fortfarande själen av det årtionde då de skapades.

I början av 1990-talet introducerade Calvin Klein de revolutionerande dofterna Obsession och Eternity, som blev legendariska dofter och har konsoliderat Calvin Kleins position som ett globalt ledande märke. Calvin Kleins dofter skapas i samarbete med ledande parfymtillverkare från hela världen och under översikt av Coty, världens ledande kosmetikaföretag.

hela texten dölja texten

Mest sålda

När du hör Calvin Klein...

...vad tänker du på då? En Calvin Klein handväska? Calvin Klein underkläder? Eller den ikoniska doften Calvin Klein Euphoria? Alla svar är riktiga.

Calvin Klein omfattar ett brett sortiment av produkter och kanske hittar du ett par av dem i din garderob, på skohyllan eller i badrummet. Calvin Klein är ett globalt Lifestyle märke vars värden innefattar bland annat mod och progressiva ideal. Det speglar ett attraktivt mode, ofta med en minimalistisk estetik. Hela Calvin Kleins portfolio har i alla tider varit både tidlös och modern, klassisk och provokativ. Men inget av detta hade funnits om inte Calvin Klein själv hade fötts i Bronx i USA 19:e november 1942.

Innan Calvin Klein blev känd

Vid sidan av sin egen talang och strävan har designern, och därmed även märket Calvin Klein, sina föräldrar mycket att tacka för. Fadern ägde nämligen en mataffär och Calvins relation till mode och design tog fart i och med att hans mor arbetade på ett skrädderi. Calvins första konstnärliga uttryck var modeskisser som han målade som tonåring. Han utvecklade sin talang under gymnasiet på ett program som riktade in sig på konst och design. Talangen bekräftades när tog han sin examen från det statliga universitetet i New York 1963.

Märket Calvin Klein växer

De följande fem åren samlade Calvin Klein på sig erfarenhet innan han själv började som entreprenör. År 1968 han sin egen firma tillsammans med sin medarbetare Barry Schwarz. Märket blev först känt för sina kostymer och kavajer, men snart nog växte även den sportiga kollektionen Calvin Klein i popularitet.

Calvin Klein från A till Ö

I början på 70-talet gick det bra för Calvin Klein och märket Calvin Klein utökades ständigt med allt fler plagg och accessoarer. Calvin Kleins damskor, handväskor och stövlar blev snabbt eftertraktade varor eftersom kunderna enkelt kunde kombinera dem med märkets minimalistiska stil. Under 80-talet fortsatte märket att växa. Både underkläder med de broderade initialerna CK och även Calvin Kleins parfymer började bli oumbärliga accessoarer bland märkets kunder.

Calvin Klein för alla, alla dagar i veckan

Calvin Klein är lite grann som ett paraplymärke som inkluderar flera mindre märken.Hos Calvin Klein Underwear är såväl produkterna som kampanjerna provokativa. Och vare sig man köper herr- eller damunderkläder får man en produkt som både är av högsta kvalitet och som är riktigt bekväm. Märket Calvin Klein Jeans är märkets ledigare variant. Kollektionen innehåller jeans och andra plagg som utmärker sig tack vara sin höga kvalitet och de unika detaljerna. Och så har vi Calvin Klein Performance, märket för aktiva män och kvinnor och som även tillverkar badkläder, skor och plagg för barn.

Calvin Klein parfym

Parfymernas värld ligger bara ett stenkast från modevärlden och därför är det inte konstigt att Calvin Klein i många år även har tagit fram dofter som älskas över hela världen. Märket har fokuserat på att ta fram dofter av högsta kvalitet i samarbete med flera olika parfymörer. Och det har lönat sig - både män och kvinnor började snabbt att längta efter att äga en parfym från Calvin Klein.

Calvin Kleins parfym dam

Calvin Kleins damparfymer har fångat våra sinnen ända sedan 80-talet. Just då var det den orientaliska doften Calvin Klein Obsession som fick en stor uppmärksamhet. Att märket förstår sig på damparfymer har bevisats många gånger om och det syns än idag. Damparfymen CK Eternity skapades i flera versioner – Calvin Klein Eternity Air, Flame, Intense och Moment och det finns nog ingen kvinna som inte skulle bli glad över att få ta emot presentsetet Calvin Klein Eternity.

Med sin berusande doft, långa hållbarhet och iögonfallande flaska har Calvin Klein Euphoria fångat kvinnor ända sedan 2005. Och även den har en uppföljare i form av en Eau de Parfum vid namn CK Deep Euphoria. Bägge dofter, Euphoria och Deep Euphoria kompletteras av de lättare versionerna Calvin Klein Euphoria Eau de Toilette som är perfekta för dagligt bruk.

Calvin Klein Beauty och Sheer Beauty hyllar kvinnors skönhet. Fria själar som låter livet föra dem dit det vill, förälskade sig i IN2U och CK One Shock Eau de Toilette.

Calvin Klein parfym herr

Calvin Kleins herrparfymer är eleganta och tidlösa och det perfekta valet för den moderna mannen. Precis som damparfymen CK Obesssion har herrparfymen Calvin Klein Obsession lyckats bevara sin magi från 80-talet ända fram till idag. Den är en klassiker för många män, precis som till exempel CK Eternity.

Just denna Eau de Toilette, Calvin Klein Eternity, blev en av Calvin Kleins ikoniska herrparfymer. Eternity for Men är originalet och ur den växte även CK Eternity Air for Men, Flame for Men samt en Eau de Parfum Eternity fram. Presentsetet Calvin Klein Eternity är populärt både bland doftens trogna fans och män i allmänhet. De stora framgångarna som damparfymen Euphoria fick gjorde att även en Eau de Toilette vid namn Euphoria Men togs fram, och tillsammans skapar de en förförisk duo.

CK One är en Eau de Toilette som är synonymt med den fräschhet som bland annat finns till exempel i dofterna CK One Shock och CK Free. Men störst framgångar fick CK One med sin kollektion unisex Eau de Toilette som skapade en mindre revolution på 90-talet.

Calvin Klein unisex parfym

I Calvin Kleins värld suddades gränsen mellan en Eau de Toilette för kvinnor och en Eau de Toilette för män ut och CK One blev flaggskeppet för detta. För att kunna täcka upp hela den breda skalan av preferenser tog Calvin Klein även fram andra unisex parfymer. CK One Gold och Platinum är för dem som gillar sällsynta exemplar och CK One Summer är en doft som fångar känslan av en obegränsad sommar genom hela Calvin Kleins portfolio av herr- och damparfymer. Upptäck du med Calvin Kleins doftpalett.