Tillbaka till huvudinnehållet

Oud parfym

Upptäck världen av dofter med egenskaper från fjärran östern! Oud-dofter är söta, balanserade och mycket mystiska. Deras berusande sammansättning framkallar en känsla av originalitet och lyx. Oud kommer från världens mest unika träslag som kan bli upp till 300 år gammalt och vars essentiella oljor har haft religiös och kulturell betydelse redan från början av den forntida civilisationen. Den har en väsentlig betydelse för parfymer men även som ett hjälpmedel för andlig utveckling eller för att uppnå inre lugn.

 

Oud-doftens karaktär:

Doften är mystisk och rik med ackord av mysk, rökelse, rök och ihållande toner av bitter honung och krossad mynta.

Så här utvinns oud-doften:

Den flytande essentiella oljan utvinns från det unika trädet Aquilaria också kallat Agarwood. När detta träd angrips av en parasitsvamp börjar trädet utsöndra en behagligt luktande sav. Av saven utvinns den högt värderade oud-oljan genom ångdestillering och sedan får oljan mogna i tunnor.

Oud kallas ofta för ”flytande guld”eftersom den oud-olja som har hög kvalitet kostar mer än guld. Låt dig fängslas av den vilda doften från fjärran östern och upptäck din oud-parfym! Omhölj dig i en berusande doft full av lyx. Finn din oud-parfym på notino.se!

hela texten dölja texten