Tillbaka till huvudinnehållet

Patchouli parfym

Doften patchouli är mycket intensiv och jordig. Inom parfymtillverkning och kosmetikabranschen har den redan används under århundraden. Essensen patchouli lindrar ångest och depression och har till och med afrodisiakiska egenskaper. I kombination med andra ingredienser kan den anta många olika former. De hemlighetsfulla och söta jordiga tonerna i parfymer med patchouli ger liv åt dina sinnen och ger en känsla av harmoni.

 

Den väldoftande patchoulioljan kom till Europa från östern med hjälp av den berömde Napoleon och i Frankrike hölls dess ursprung hemligt under många år. Denna essens blev mycket berömd på 60-talet under hippieperioden.

Patchoulidoftens karaktär:

Mycket speciell, fängslande med en nästan jordig och grön doft som perfekt framhäver andra eteriska oljor och ger parfymer en söt och träig underton.

Så här utvinns doften patchouli:

Patchouli är en tropisk ört med små ljusa rosavita blommor som främst växer i Indien. Essensen av patchouli utvinns genom ångdestillering av torkade, fermenterade eller ångbehandlade blad och skott av denna växt.

Parfymer med doft av patchouli är intensiva, träiga och mycket berusande. Upptäck doften patchouli på notino.se!

hela texten dölja texten