Alun

Mest sålda

Det finns knappast något mer universellt och samtidigt mer naturligt än alun. Den kan ersätta deodoranter, aftershave eller användas mot insektsbett. Alun är en mineral som bildas genom oxidation av naturligt kaliumaluminium. Alun har ingen lukt, tar inte mycket plats i hyllan i badrummet och en bit håller i minst ett år.

Skölj alunstenen innan varje användning för att fukta till den, annars kommer den inte fungera. Skölj efter användningen igen och låt torka.

Alun för rakning

Även om du har bemästrat arbetet med rakhyveln händer det ibland att man skär sig. Men det behöver du inte oroa dig så mycket för med alun. Fukta huden, applicera alun och såret läker snabbare. Först känner du att det bränner till lite när alunet rengör såret, men denna känsla varar bara en liten stund.

Alun mot svettning

Även om alun inte luktar, kan den ersätta deodorant och lämnar dessutom inga fläckar på kläderna. Alun fungerar genom att binda ihop vattenpartiklar och därmed neutraliserar lukten av svett. Samtidigt begränsar den dess produktion.

Alun mot insektsbett och på bränd hud

Alun är inte bara bra vid rakning. Du kan även använda alun mot myggbett. Mineralen rengör bettet, lindrar smärtan och eventuell svullnad. Den svalkar också solbränd eller bränd hud behagligt.

Alun har fantastiska åtdragande egenskaper, vilket gör det till ett idealiskt redskap mot ett stort antal hudproblem. Den neutraliserar också mörka ringar under ögonen och mjuknar upp huden med ett gynnsamt pH-värde.