Skip to main content

Tungskrapa

Tungskrapa
Filter
Prisintervall

ända tills

Varumärke
Kön / Åldersgrupp
Rekommendation

Bli av med beläggningen på tungan och njut av en frisk andedräkt! Lägg till din uppsättning med tandborste, munvatten och tandtråd också en tungskrapa som tar bort beläggningen från tungan och förhindrar spridning av bakterier.

Varför använda en tungskrapa?

Under dagen sätter bakterier sig på tungans yta och orsakar dålig andedräkt. Det är därför som du förutom att borsta tänderna och utrymmet mellan dem också bör fokusera på beläggning på tungan. Mindre än en timme efter att du borstat tänderna börjar bakterierna och beläggningen från tungan att tvätta bort och agera på tandemaljen.

Tungbeläggning är mest uppenbar på morgonen efter att du vaknat. På natten, när du sover, avsätts gifter från kroppen på tungan. Det är därför du kan märka en vit beläggning på tungan på morgonen. För att förhindra att gifterna återkommer i kroppen, till exempel med maten du sväljer, bör du rengöra tungan med en tungskrapare omedelbart efter att du vaknat upp.

Hur man kan bli av med beläggningen på tungan?

Det är enkelt att använda en tungskrapa: Skrapa tungan jämnt bakifrån och framåt. När du når spetsen, skölj skrapan med vatten och upprepa tills tungan är helt ren.

På notino.co.uk kan du hitta skrapor av gummi och plast som på ett tillförlitligt sätt kan bli av med överskottsbeläggning på tungan. Oavsett vilket material du väljer kommer det alltid att vara mer effektivt att ta bort bakterier från tungan än en tandborste. Använd en Curaprox eller G.U.M-tungskrapa minst två gånger i veckan innan du borstar tänderna. Glöm inte ditt munvatten och njut av en frisk andedräkt hela dagen!