Skip to main content

Versace parfym

Om Versace

Märket grundlades år 1978 av Gianni Versace, som var väldigt progressiv och excentrisk ända sedan tonåren. Versace utvecklades snabbt till en karismatisk och världskänd designer, som expanderade utöver mode väldigt snabbt. Versace har blivit ett ledande internationellt modehus och en symbol för italiensk lyx och tidlöst mode över hela världen.

 

Mäns after shave och parfym för kvinnor av Versace reflekterar passion, förförelse och provocering. Du kan också känna en kärlek för italienska traditioner och familjearvet inom dem. Bakom varje unik doft från Versace står kända parfymmästare, vilka har skapat den perfekta doftkompositionen. Den första parfymen från Versace – Gianni Versace for Women – lanserades år 1981, och hela portfolion består idag av över 50 eau de toilettes och eau de parfyms.

Dofta själv på Versace parfymer – ohämmad doft med ett italienskt temperament. Mer om Versace.

hela texten dölja texten

Filter
Prisintervall

ända tills

Kön / Åldersgrupp
Gratis gåvor och erbjudanden
Betyg
 •   10
 •   5
 •   3
 •   1
Mest sålda

Versace parfym för henne och honom

Den kända loggan med Medusas huvud signalerar mode och skönhet. Versace är italienskt mode som har överlevt flera årtionden. År 2018 köpte amerikanska modegruppen Michael Kors detta modemärke och därmed lever det vidare med ett namn som förknippas med elegans och djärvhet.

Lite Versace historia

Gianni Versace var son till en mamma som sydde klänningar. Det lade säkert grunden till hans intresse för mode som till sist ledde till att han vid 25 års ålder lanserade sin första modekollektion. Tillsammans med brodern Santo byggdes företaget som skulle bli världsberömt.

Det var Giannis syster Donatella som under de tidiga åren fungerade som modell för kläderna som designades. Efter broderns död 1997 tog hon över företaget och drev det vidare. Gianni var en äkta konstnär. Hans design blev snabbt känd då stjärnor som Madonna och Elton John visade upp sig i den.

Dessutom jobbade han tätt med stora modeller som Claudia Schiffer och Naomi Campbell vilket ytterligare cementerade märket Versace som ett av de främsta. Ett stort Versace-ögonblick var premiären av filmen Fyra bröllop och en begravning. Skådespelerskan Liz Hurley visade upp sig i en utmanande klänning som helt enkelt fick namnet THAT dress.

Gianni Versace mördades sommaren 1997 av en prostituerad man. Han skulle bara hämta morgontidningen då gärningsmannen sköt det dödande skottet. Hela modevärlden skakades av nyheten.

Versace parfym

1981 började Versace skapa parfymer som ytterligare en metod att klä kvinnor och män med. Versace dofterna speglar de kollektioner som modehuset har skapat. Den allra första Versace parfymen var för damer och hette helt enkelt Gianni Versace for Women.

Men det blev fler dofter under åren som följde.  Versace parfym för herr och dam har skapats under olika avdelningar av företaget som Versus och Jeans and Jeans Couture. I samarbete med Euroitalia SRL har man fått fram dofter som har blivit mycket populära.

Idag finns det fler än 64 Versace parfymer. Så sent som 2019 kom det en ny doft från detta modehus.

Några av de parfymdesigners som har varit med om att skapa Versaces parfymer är:

 • Nathalie Feisthauer
 • Jean-Pierre Bethouart
 • Oliver Pescheux
 • Nathalie Lorson
 • Alexandra Kosinski
 • Sophie Labbe
 • Mark Buxton
 • Calice Becker

Listan med duktiga parfym-skapare som har samarbetat med Versace kan göras lång. Det här är ett företag som har släppt in flera talanger för att hitta nya vinklar. Dessutom är man fortfarande igång. Det kan med andra ord komma nyheter från Versace som slår det som vi redan känner till. Det kan vara något att hålla ett öga på!

Låt oss se lite närmre på några av de populäraste parfymerna från Versace. Vi börjar med Versace parfym för herr…

Versace parfym för herr

Det finns en rad spännande dofter för honom från detta modehus. Men det är några som är särskilt populära och som kan ses som säkra val då du till exempel vill ha en härlig present till en man som tycker om parfymer.

Versace Eau Fraiche

Det här är en parfym med citrus såväl som bergamott och ros. I botten finns det mysk och saffran och en del trä. Den här parfymen kom år 2006 och togs fram av Olivier Cresp. Den upplevs som lättsam och väl passande för vardag såväl som fest.

Versace Eros

Det går inte att missa den djupröda förpackningen som signalerar passion. Versace Eros parfymen finns också som edt. Det här är en doft som först för tankarna till vaniljglass och som sedan övergår i söt sockervadd. En del beskriver Versace parfymen Eros som lite mintig och fräsch.

Versace Dylan Blue

Här förs vi till Medelhavet och tanken är att Versace Dylan Blue Pour Homme ska ge vibbar av sensualitet. Den har inslag av citrusfrukter såväl som peppar och rökelse. Doften är maskulin men det finns också en Versace Dylan Blue Pour Femme för henne.

Versace parfym för dam

Många av parfymerna i Versace parfym för dam-kollektionen speglar Donatella Versace personliga smak. Här finns det en rad spännande dofter som går hand i hand med märkets signumdesign. Parfym från Versace för damer är också en riktigt trevlig present!

Versace Bright Crystal

Det här är en blandning av dofterna från blommorna som Donatella Versace tycker bäst om. Den innehåller doftnoter av Yuzu såväl som granatäpple. Doften beskrivs som fräsch och sensuell med inslag av magnolia, lotus och mysk.

Versace Crystal Noir

Det här är en parfym med exotisk doft. Den har tydliga inslag av gardenia och det finns noter som påminner om plommon och cederträ. Vid första puffen märker du kardemumma, ingefära och peppar. Det ger en viss värme som kan vara riktigt trevlig under årets kallare månader.

Versace Eros Pour Femme

Den populära Eros parfymen från Versace finns givetvis också för damer. Versace Eros Pour Femme har inslag av citroner från Sicilien, bergamott och granatäpple. Citrusen går hand i hand med jasmin och peoner. I basen finns sandelträ och mysk.

Parfymer som passar mycket bra som gåvor

Det är välkänt att Versace parfymer håller mycket hög kvalitet. Inte bara vad gäller kombinationerna av doftinslag. Eftersom dofterna är så pass populära passar de bra som presenter. Det finns Versace parfym, edt och även Versace deo. Därmed går det att finna märkets signaturdofter till olika budget.

Du kan finna populära present-set från Versace som kombinerar olika produkter med samma härliga doft. Det kan vara den perfekta presenten till någon som du vet gärna använder den valda doften. Men också en kul överraskning till personer som du vet tycker om att testa nytt. Med Versace tar du ingen större risk för det här är parfymer som de allra flesta uppskattar och tycker om.

Vilka Versace parfymer säljer bäst?

Det finns några särskilda storfavoriter från Versace och det är Eros för honom och för henne, Dylan Blue för henne, och Bright Crystal. Men med tanke på att det finns så många olika dofter från detta modehus kan det absolut vara det värt att dyka lite djupare och upptäcka nya favoriter.

Du finner dofterna i produkter som kroppskräm, duschtvål, deo och mer. Så det finns flera vägar att testa Versace parfym på. Och skönhetsprodukter med samma doft som din parfym är ju ett utmärkt sätt att förstärka doftens närvaro under dagen.