Gucci parfym

Gucci är ett av de äldsta italienska modemärken som finns. Trots detta förblir de ett märke som leder utvecklingen av modernt mode. Och intressant nog hänger den ursprungliga designen kvar. Den förblir modern och aktuell och på så vis kan en Gucci väska eller annan modepryl från märket ses som en investering. Chansen är god att dina barnbarn också vill ha den! Mer om Gucci.

Mest sålda

Mer om Gucci

Gucci grundades år 1921 av Guccio Gucci som först inte hade så stort intresse av familjens läderhantverk. Det var under Gucci os tid i London som hans kunskaper inom läderkonsten drog in honom i skrået. Det hela började med lyxprodukter för resor såväl som rid utrustning.

Den kända loggan med två G skapades under Andra Världskriget då det rådde brist på material. Då fick Gucci börja jobba med bomull och man tog fram monogrammet, med två gröna remsor som bryts av en röd balk, som än idag står som en ikon för modemärket.

Under 1950-talet hade Gucci sitt stora genombrott som Hollywoodstjärnornas främsta val. Det italienska modehusets design var extravagant och lyxig. Grundaren Guccio gick bort 1953 men märket drevs vidare av hans tre söner Aldo, Vasco och Rodolfo.

Det var under sönernas tid som Gucci utvecklades med fler produkter som glasögon, klockor och smycken. Idag kan du välja en Gucci parfym för honom eller för henne med en doft som förstärker känslan av märkets eleganta och spännande design.

Det finns en Gucci parfym för alla

Den första Gucci parfymen kom 1974 och hette Gucci No. 1. Det var en Gucci parfym för dam och den följdes sedan av flera olika dofter. Många av Gucci dofterna har blivit legendariska. Samlare på parfym ser till att ha flaskor av L’Arte di Gucci och Gucci 3!

Om du letar efter något unikt och lyxigt till dig själv är en Gucci parfym ett bra val. Det här är också en helt fantastiskt present till någon som liksom du själv har väldigt god smak. Låt oss se lite närmre på populära parfymer från modehuset Gucci…

Gucci parfym för dam

Gucci Bloom

Vita blomster lockar dina sinnen med Gucci Bloom som kan ses som en Gucci parfymklassiker. Med en Gucci Bloom parfym omger du dig med känslan av klassisk lyx. I doften finns en blandning av vita blommor. Den indiska blomman Rangoon ger doften en alldeles unik karaktär som gör att den inte går att blanda ihop med andra parfymer med samma riktning.

Gucci Guilty

Gucci Guilty är en doft för henne med det finns också Gucci Guilty parfym för män. Det här är en doft som kan ses som en blandning av blomst och orienten. Den har fruktig mandarin såväl som kryddig rosa peppar. Det finns noter av persika och patschuli i blandningen.

Notera att Gucci Guilty är en Edt medan Gucci Guilty Intense är en Edp. Det betyder att Gucci Intense ger mycket mer styrka och därmed längre hållbarhet.

Gucci Flora

Med en Gucci Flora parfym får du en härlig doft som räcker länge. Den inkluderar noter av citrus såväl som söt peon och mandarin. I botten finns sandelträ och med rosa peppar kan du också få lite orientaliska vibbar. Förpackningen har en vacker design med blomst som rimmar väl med parfymens doft.

Gucci Bamboo

Här kan vi se en koppling mellan Guccis handväskor med bambuhandtag och doften som fick namnet Gucci Bamboo. Det här är en Gucci parfym som beskrivs som ren och blommande. Det finns lite kräm i noterna som har både apelsinblomst och vanilj. En mycket populär parfym som kan vara ett bra val som present.

Gucci Rush

Flaskans förpackning är intensiv och det skvallrar om doften som Gucci Rush bjuder på. Du får ett slags orientaliskt rus som inkluderar tränyanser såväl som feminina inslag av blommor som jasmin och ros. Gucci Rush kan upplevas som en mycket spännande parfym som kan passa särskilt bra när det ska vara lite festligt.

Gucci Envy Me

Under början av 2000-talet lanserades Gucci Envy Me parfymen som en doft för den unga och modiga kvinnan. Doften kombinerar blomst och frukt. I blandningen finns det friska inslag av litchi såväl som av granatäpple. Med trä och mysk har parfymen också en sensuell sida.

Gucci parfym för herr

Gucci parfymer är också för honom. Dels kan du välja en Gucci unisex parfym som ni kan dela på eller så köper du en Gucci herrparfym som är enbart för honom. Det finns flera parfymer från Gucci för män som är riktigt populära. Några av de främsta är:

Gucci Guilty Pour Homme

Det finns en Gucci Guilty parfym för henne och så en för honom. Den manliga versionen har ett tydligt inslag av cederträ. Den är mycket maskulin och anses vara lättsam. Ett bra val för män som inte tycker om för starka parfymer!

Gucci Guilty Absolute

Gucci Guilty Absolute är inte samma sak som Gucci Guilty Pour Homme. Absolute har inslag av läder och en hetta som kommer från doften av patschuli. Precis som Guilty Pour Homme har Absolute tydliga noter av trä.

Gucci är mer än mode och parfymer

Numera kan du också få skönhetsvård och smink från Gucci. Du kan förstärka parfymens doft med en Gucci Body lotion som mjukgör och återfuktar din hud. Gucci smink inkluderar lyxig Gucci foundation som ger din sminkning en god grund. Det här är ett märke som står för modernitet men också mycket hög kvalitet. Det är något som genomlyser alla produkter som kommer från det.

Upptäck Gucci i din egen takt

Du känner givetvis till namnet Gucci men har kanske dragit dig för att börja klä dig med de dyra kläderna. Det kostar inte lika mycket att bära härlig Gucci parfym eller kroppslotion som att bära den allra senaste handväskan från samma märke.

Det är klart att du kan unna dig en god Gucci parfym. Fundera lite på vilken typ av doft som skulle kunna passa dig bäst och testa. Att dofta Gucci kan ge precis lika underbara vibbar som en designväska eller kappa från samma märke.

Det finns ingen lag som säger att du måste ha Gucci väska och kläder för att njuta av parfymen. Faktum är att det är många som enbart väljer Gucci parfym utan något som helst intresse för resten av designen som kommer från samma modehus.