Tillbaka till huvudinnehållet

Bivax

Bivax eller även Cera Alba är en gul vaxmassa som bildas i biets kropp till följd av en metabolisk omvandling av pollen och honung. Tack vare dess mångsidiga egenskaper används bivax i mycket stor utsträckning inom kosmetikabranschen. Den skapar en skyddande film på huden som motverkar vattenförlust från huden och skyddar samtidigt mot skadlig yttre påverkan. Dessutom används bivax som förtjockningsmedel och emulgator (möjliggör bindning av vatten och olja). Därför är bivax oumbärligt vid tillverkning av tjocka vårdkrämer, läppbalsam och läppstift samt depileringsvax.

 

Egenskaper hos bivax

Bivax kan skapa ett vattentätt skyddslager som håller länge på huden samtidigt som det succesivt tillför näring, lugnar och mjukgör. Bivax används även i stor utsträckning mot akne på grund av dess regenererande egenskaper och för att lindra allergiska reaktioner i huden.

Verkan från bivax på ansiktet och läpparna

  • Ger näring och återfuktar huden på läpparna och hela kroppen samtidigt som det förhindrar att huden torkar ut.
  • Har lugnande verkan och påskyndar hudens regenerering.
  • Skyddar huden och förhindrar att den skadas.

Verkan från bivax på håret

  • Återfuktar effektivt och skapar ett skyddsskikt som förhindrar ytterligare fuktförlust från håret.
  • Stärker hårfibrerna och slätar ut fibrernas yta utefter hela längden.
  • Håret får tillbaka sin strålande glans, flexibilitet och vitalitet.

Bivax i kosmetika

De välgörande effekterna av kosmetika med bivax var kända redan 2000 år före vår tideräkning och idag fokuserar den moderna tekniken återigen allt mer på skönhetsvård och hälsa för kvinnor med hjälp av biprodukter. Bivax har välgörande verkan på huden och kan användas för känslig hy i alla åldrar. Du måste bara vara försiktig om du är allergisk mot biprodukter.

Prova ett populärt läppbalsam med bivax som skyddar dig från spruckna läppar även under riktigt bistra vinterdagar. Ett läppstift med bivax ger dig det där lilla extra samtidigt som det tillför näring åt dina läppar precis som ett balsam. Ansiktsserum och krämer med bivax hydratiserar din hud på ett skonsamt sätt och handkrämer med bivax förhindrar att huden torkar ut om du tvättar händerna ofta.

Upptäck det breda utbudet med läppstift och balsam som innehåller bivax på notino.se och unna din hy och ditt hår doftande vård direkt från naturen. För dig som älskar biprodukter har vi också kosmetika med propolis eller honung.

Bivax och kosmetika som innehåller bivax är inte lämpligt för veganer. För veganer har vi istället produkter med sheasmör eller kakaosmör.

hela texten dölja texten