De bästa hårprodukterna 2021

4 januari 2022Notino
Vilka av våra produkter tyckte du mest om detta år? Upptäck de bästa hårprodukterna som verkligen gör underverk med ditt hår. Det krävs omfattande tester, konsultation med spegeln, väninnorna och frisörer för att kunna välja de bästa hårprodukterna men det lönar sig också att gå efter din magkänsla. Men det är skönt att veta att du kommer att ha betydligt färre bad-hair-days efteråt!

Produkter

Jag satsar på experterna i branschen

Förutom kvalitet och naturliga ingredienser tänker jag på design och doft när jag väljer kosmetika och dessutom är det är viktigt att tillverkaren är expert inom sitt område. Företaget som tillverkar kosmetikan måste veta vad de gör. Och tro mig – de bästa företagen inom branschen vet verkligen vad de gör. 

Jag älskar läppbalsam och Dior

Men jag är ingen snobb när det kommer till kosmetika. Jag gillar visserligen Chanel (makeup) och Dior (dofter) men när jag är ute i stugan på landet använder jag glatt ett vanligt tvålschampo och Labello för läpparna eftersom det är praktiskt.

De bästa hårprodukterna med hög kvalitet 2021: TOPP TIO

Oavsett om du letar efter det bästa schampot, balsamet eller hårinpackningen kommer vårt urval med topprodukter garanterat att ge dig inspiration. Låt mig presentera vinnarna:

  1. Mitt hår är oftast allt utom lent och mjukt. Men detta hör till dåtiden eftersom balsamet L’Oréal Paris Elseve Dream Long Wonder Water verkligen sticker ut med sin innovativa flytande sammansättning och banbrytande Lamellar-teknik som skapar ett skyddsskikt som omedelbart fäster till håret. Det reparerar, tillför näring och återfuktar hårfiberna på ett optimalt sätt redan efter första användningen, vilket är ett verkligt mirakel för mig. Dessutom uppskattar jag att det inte innehåller silikon. 
  2. Hårkuren Morrocanoil Treatment för alla hårtyper är också perfekt. Den innehåller nämligen min favoritolja – arganolja som återfuktar håret och tillför näring. Den förnyar också mina slitna toppar och gör håret naturligt glänsande och sammetslent vid beröring. Mitt hår njuter i fulla drag.
  3. I mitt badrum har jag alltid schampot för skadat hår Alfaparf Milano Semi di Lino Reconstruction for Damaged Hair. Det ”reparerar” håret och samtidigt vårdar den innovativa kombinationen av UVA- och UVB-filter plus antioxidanter min blonda färg så att den håller längre även i vinterväder.
  4. Och angående mitt hår – jag vill givetvis ha en isblond färg och inte gula toner, vilket ibland kan vara en utmaning. Därför använder jag hårinpackningen Schwarzkopf Professional Blondme Cool Blondes som neutraliserar gula toner och ger näring åt håret. Dessutom stärks och regenereras hårstrukturen och proteinkomplexet från växten rävsvans gör håret mjukt och rengör hårbotten. 
  5. Oavsett om du är blondin, rödhårig eller brunett kan du lita på produkter från Wella Professionals – hårinpackningarna Color Fresh och ColorMotion+. De skyddar, stärker och regenererar vilket gör mitt hår mjukt och glänsande samtidigt som det får all näring som krävs. Wella är ett märke som du kan lita på långsiktigt – jag vet detta eftersom jag har använt deras produkter sedan 90-talet. 
  6. Kérastase är ytterligare ett säkert kort och helt oumbärligt för mig. Den rengörande lerinpackningen med mineraler Specifique Argile Équilibrante är också ett litet mirakel. Den ger volym åt håret samtidigt som hårbotten detoxifieras och rengörs. Leran rengör, mentol ger fräschhet och en behaglig doft som tillför energi. Även på en kall måndag morgon.
  7. Från samma märke har jag också nattserumet för blont hår Blond Absolu Sérum Cicanuit. Denna kollektion är min favorit.  Produkten verkar nämligen under natten och åtgärdar alla problem med mitt sköra och blonderade hår som bryts lätt. Serumet reparerar, slätar ut, regenererar, återfuktar och skyddar mot skadlig verkan utifrån. Det fixar helt enkelt allt som blont hår kräver.
  8. Produktnamnet Redken Oil for All säger allt. En näringsgivande olja för alla hårtyper som galant tar hand om mitt hår som annars är mycket känsligt för oljor. Denna produkt från Redken är nämligen mycket lätt och skonsam. Håret blir mjukt och lättare att styla vilket du garanterat kommer att uppskatta på morgonen.
  9. Många har problem med hårfärgen och jag är inget undantag. Därför kan jag också rekommendera inpackningen L'Oréal Professionnel Serie Expert Metal Detox. Den här näringsgivande hårinpackningen kan nämligen något speciellt: den skyddar mot ansamling av metallpartiklar efter färgning, blekning eller balayage. Mitt hår blir inte bara friskt och näringsrikt, utan också stärkt, glänsande och mjukt vid beröring.
  10.  Jag vet att jag inte borde, men ibland (särskilt på vintern) måste jag föna håret. Därför använder jag den skyddande krämen Serie Expert Blow-dry Fluidifier som också är från L'Oréal Professionnel. Innehållet av växtproteiner skyddar håret och förhindrar att det blir frissigt. Den kan användas för alla hårtyper och skyddar upp till en temperatur på 230 °C.

Läs mer