Tillbaka till huvudinnehållet

Chopard

Om Chopard

Parfymer som är lika dyrbara, sofistikerade och eleganta som juveler eller lyxiga klockor. Det prestigefyllda märket Chopard erbjuder schweizisk kvalitet och traditioner med sina dam- och herrparfymer. Familjeföretaget tillverkade ursprungligen smycken och klockor och traditionen sitter kvar – varenda parfym är en exklusiv klenod i en flakong som påminner om en ädelsten och därmed smyckar både dig och nattygsbordet.

Märket Chopard uppstod 1860 då den schweiziska urmakaren Louis-Ulysse Chopard började tillverka riktigt punktliga fickur. På 1960-talet sålde hans barnbarn Paul-André Chopard företaget till den tyska juveleraren Karl Scheufele III, som började bredda företagets intressen tillsammans med sin familj. År 1986 bestämde sig hans dotter Caroline Scheufele sig för att förena ädelstenar med parfymer och så föddes doften Chopard Happy Diamonds som inspireras av en diamant i 18-karats guld. Efter denna debut inom parfymvärlden följde en hel rad exklusiva parfymer.

Bland deras världskända dofter hittar vi bland annat eau de parfumen Chopard Cašmir för kvinnor, som kompletterade juvelkollektionen med samma namn 1992. En annan favorit är parfymen Chopard Wish i en elegant flakong som är formad som en slipad diamant. Herrdoften Chopard Mille Miglia är inspirerad av en av de mest traditionella tävlingarna för klassiska och vintage bilar. Sedan 1998 är märket Chopard populärt även bland filmstjärnorna på filmfestivalen i Cannes. Med en aromatisk klenod såsom herrdoften Chopard Oud Malaki eller en av damdofterna Chopard Love Chopard, Chopard Brilliant Wish eller Chopard Happy Spirit kommer även du att känna dig som en stjärna på röda mattan.

hela texten dölja texten