Tillbaka till huvudinnehållet

Vetiver parfym

Letar du efter en doft som är känd för sin välgörande verkan när du är utmattad och stressad? I sådana fall kommer du säkerligen att uppskatta doften vetiver. Växten vetiver användes redan i det gamla Indien och den kallas ”lugnets olja”för sin lugnande verkan. Den essentiella oljan används till och med för att lindra huvudvärk, hysteri och irritation inom aromaterapi. Den temperamentsfulla träiga doften av vetiver är mycket populär särskilt i nischparfymer och den passar utmärk för varma sommardagar eftersom den är mycket uppfriskande.

 

Vetiverdoftens karaktär:

Mycket stark träig doft med undertoner av jord och choklad som bokstavligen talat slukar dig med sin orientaliska känsla. Vetiver kommer från området vid Haiti och har till och med undertoner som påminner som söt grapefrukt.

Så här framställs vetiverdoften:

Vetiver är en växt som härstammar från Indien och Indonesien vars rötter utvecklar sin mogna arom efter 12 till 24 månader. De långa smala håriga rötterna separeras från resten av växten som planteras igen för nästa skörd. Den eteriska oljan utvinns genom långvarig ångdestillering av rötterna som torkas på en plats som inte har direkt solljus så att den underbara doften bevaras i största möjliga mån.

Människan har under flera århundraden känt till de välgörande och lugnande effekterna av doften vetiver och den ingår i många kända parfymer på grund av sina underbara träiga toner med jordackord som berikar alla parfymkompositioner. Upptäck din egen ”droppe av lugn” och omhölj dig i orientaliska toner med vetiverparfymer redan idag!

hela texten dölja texten