Tillbaka till huvudinnehållet

Kaffe i kosmetika

Coffea arabica från vilken man skördar kaffebär är ett afrikanskt träd som blir ca. 8 meter. Varje bär innehåller 2 till 3 kaffebönor som är gröna till färgen och lukt- och smakfria. Kaffebönorna innehåller klorogensyra och koffein och båda dessa ämnen är eftertraktade antioxidanter. Kaffe har tack vare sin regenererande verkan och näringsinnehåll blivit en populär ingrediens i kosmetikaindustrin. Det verkar effektivt mot celluliter, gör bristningar mindre synliga och förbättrar hudens blodcirkulation.

 

Egenskaper för kaffe

Kaffe är en av de viktigaste handelsvarorna i världen och innehåller ämnen som är eftertraktade för användning som skönhetsingredienser. Kaffebönorna innehåller klorogensyra som verkar mot negativa effekter från fria radikaler, näringsgivande linolsyra och -olja samt andra välgörande mineraler.

Effekterna av kaffe på huden

  • - Hydratiserar huden och skyddar den mot uttorkning.
  • - Ger huden lyster, förbättrar blodcirkulationen och reducerar tecken på trötthet.
  • - Bidrar till att regenerera huden och motverkar att huden åldras för tidigt, skyddar huden mot effekterna från fria radikaler.
  • - Reducerar synliga ärr och verkar mot celluliter och bristningar.
  • - Lindrar svullnader och verkar effektivt mot mörka ringar och påsar under ögonen.

Effekterna av kaffe på håret

  • - Innehållet av koffein i kaffe stimulerar hårtillväxten och minskar hårbortfall.
  • - Bidrar till att regenerera hårbotten i sin helhet, tillför näring och hydratiserar hårrötterna.
  • - Förhindrar att hårbotten torkar ut.

Kosmetika med kaffe

Kosmetika med kaffe är mycket populär och lämplig för alla hudtyper och i alla åldrar. På notino.se finner du en hel kollektion med produkter som innehåller detta välgörande ämne. Prova till exempel en näringsgivande kaffemask för problematisk hud, hydratiserande olja, uppiggande duschgel med kaffe eller kakaoskrubb eller -peeling för kroppen.

Kaffepeeling för ansiktet och huden bidrar till att avlägsna och lösa upp döda hudceller utan att skada huden. Efter behandlingen kommer din hy att vara vackert len, full med näring och lystrande. Kaffeskrubben är mycket intensivare än peeling. Genom slipande partiklar avlägsnar den död hud och rengör huden samtidigt som hudens blodcirkulation förbättras avsevärt.

Upptäck kosmetika med kaffe på notino.se och unna din hy effektiv regenerering och näring under vintermånaderna. Under sommarmånaderna kan du se fram emot en hy utan ärr och celluliter. Njut av skönhet från kaffe redan idag!

hela texten dölja texten