Tillbaka till huvudinnehållet

Produkter med rosenvatten och rosenolja

Det går inte att låta bli att nämna rosenvatten och rosenolja när man pratar om naturprodukter. Rosextrakt motverkar att huden åldras, vårdar torr och ansträngd hy och bekämpar även oönskad akne. Rosor är starka antioxidanter som förhindrar fria radikaler från att tränga in i huden och som stödjer tillväxten av nya hudceller. Deras föryngrande egenskaper har gjort dem till en oumbärlig ingrediens i skönhetsprodukter i tusentals år!

 

Rosenolja är ett fullkomligt naturligt extrakt som framställs genom att blombladen från två olika slags rosbuskar (damascenerros och centifoliaros) långsamt macereras eller destilleras. Det är den dyraste eteriska oljan i världen och cirka ett halvt ton blomblad går åt till att framställa ett enda gram av denna essens. Rosenvatten är en sidoprodukt som skapas under den första fasen av rosenoljeproduktionen. Bägge produkter har ett brett användningsområde inom kosmetikindustrin.

Inom aromaterapi och parfymindustrin används den sensuella doften av rosor för att stärka självförtroendet och ge en avslappnad känsla. På notino.se har vi ett brett utbud av produkter som innehåller rosenolja och rosenvatten så att du kan känna dig oemotståndlig varje dag!

Rosenvattens och rosenoljans egenskaper

Rosor har en fantastisk fuktgivande förmåga, lugnar aktivt huden och lindrar alla slags irritationer. Vid regelbunden användning kan de dessutom strama upp ansiktets konturer och ge huden lyster.

Så påverkar rosenvatten huden

 • Återställer hudens pH-balans och lugnar irriterad hud (till exempel efter rakning eller om du har bränt dig i solen). Lindrar klåda och sveda.
 • Regenererar huden, tonar den och drar ihop utvidgade porer.
 • Binder fukt i huden, rengör och friskar upp huden.
 • Bromsar hudens åldrande och verkar preventivt mot rynkor.
 • Rosenvatten kan begränsa talgproduktionen och används därför ofta för att bekämpa akne.
 • Kan även användas som sminkborttagare.

 

Så påverkar rosenvatten håret

 • Förbättrar blodcirkulationen i hårbottnen och stimulerar hårtillväxten.
 • Återfuktar torrt och skadat hår.
 • Förbättrar hårets kvalitet och ger lyster.

Så påverkar rosenolja huden

 • Harmoniserar huden och förbättrar blodcirkulationen.
 • Hjälper till att bibehålla hudens unga utseende och elasticitet, slätar ut rynkor och gör huden mjuk.
 • Gör ärr och hudbristningar mindre synliga.
 • Vårdar inflammerad hud skonsamt.

Produkter med rosenvatten och rosenolja

Redan drottning Kleopatra unnade sig bad fyllda av rosenblad och hennes hemlighet används än idag. Det spelar ingen roll om du har fet, torr eller känslig hy – rosor passar alla hudtyper och alla ålderskategorier. De är till och med lämpliga för allergiker och barns känsliga hy.

Rosenvatten fungerar både som ett lugnande ansiktsvatten och som en skonsam makeup remover. Dess rengörande egenskaper motverkar även akne och påskyndar hudens regenererande processer. Produkter med rosenvatten är till och med lämpliga för dem som lider av dermatit eller eksem. Vi rekommenderar att du använder ett ansiktsvatten med rosenvatten för att fukta huden innan du applicerar rosenolja.

Rosenolja är den perfekta hjälpen i kampen mot rynkor och andra ålderstecken som uppenbarar sig på huden. Prova också en rosenkräm, som har fantastiska regenererande och stärkande egenskaper, ett läppbalsam med rosenolja, som har en fuktgivande effekt, eller ett intensivt rosenserum för ansiktet, som ger lyster. Har du torra händer rekommenderar vi en aromatisk handkräm, och kroppslotioner och duschgeler med rosor kan med fördel användas över hela kroppen.

Om du lider av torrt, envist eller livlöst hår, kan du prova ett rosenschampo eller ett stärkande balsam och hårinpackning som tillför näring och fukt till håret och hårbottnen samt har en lugnande effekt. Ditt hår får en vacker glans och ser friskt ut.

Upptäck hemligheten som alla världens vackraste kvinnor känner till – på notino.se hittar du produkter som innehåller rosenvatten och rosenolja så att du kan unna både hud och hår en föryngrande vård som tillför såväl fukt som en härlig doft!

Fångade produkter med rosenolja och rosenvatten ditt intresse? Då kanske du vill veta mer om produkter med hyaluronsyra eller termalvatten.

hela texten dölja texten