Skip to main content

Paco Rabanne parfym

Om Paco Rabanne

Paco Rabanne dofter bygger på idéen om lyx, kvalitet och sofistikerad extravagans. Dessa aromatiska kompositioner, som återfinns i unikt distinkta flaskor, är precis lika ovanliga som livet och arbetet hos designern som gav dem sitt namn.

Paco Rabanne är en pseudonym som gjorde Francisco Rabaneda Cuervo känd. Den spanska designern växte upp i Frankrike där han arbetade i flera modehus i Paris innan ha skapade sitt eget märke år 1966. Hans eklektiska design med ovanligt material började snabbt dra uppmärksamhet till sig och märket fick ett globalt erkännande.

Den första Paco Rabanne-parfymen introducerades bara tre år senare och har sedan dess följts av ett dussintal dofter för både kvinnor och män. Den från början blommiga kompositionen fick senare sällskap av träiga och kryddiga ingredienser som gav märket dess typiska sex-appeal. Paco Rabanne 1 Million är ett typiskt exempel på denna kvalitet och är en verklig modern klassiker. Mer om Paco Rabanne.

hela texten dölja texten

Filter
Prisintervall

ända tills

Kön / Åldersgrupp
Gratis gåvor och erbjudanden
Betyg
  •   11
  •   2
  •   1
  •   1
Rekommendation

Paco Rabanne är revolutionerande parfym!

När Paco Rabanne släppte sina klänningar med minikjol gjorda av metall var det revolutionerande för modevärlden. Paco var en slags pionjär då han började återanvända material i kläder. Metall, stickad päls, jerseys av aluminium och material som fiberglass är exempel på hur Paco Rabannes mode har skiljt sig väsentligt från annat. Han har till och med skapat kläder av papper!

Men liksom så många andra modehus handlar Paco Rabannes konst inte bara om vackra kläder. Modehuset står också bakom en rad härliga dofter. Paco Rabanne parfym är minst lika populär som klädesdesignen.

Lite Paco Rabanne historia

Paco Rabanne föddes som Francisco Rabaneda y Cuervo år 1934 i Baskien i Spanien. Hans mamma var första sömmerska för det spanska modehuset Balenciaga. Paco studerade arkitektur i Paris och började designa smycken för några av de största modehusen på den tiden. Pierre Cardin, Balenciaga, Givenchy och Nina Ricci är exempel på modehus som han jobbade för.

Rabanne är också känd för sin spiritualitet. Han ska ha sagt att han hade en stark spirituell upplevelse redan som sjuåring och det kom att påverka resten av hans liv. Så sent som i januari 2020 kom det nya rykten om att Rabanne skulle ha dött. Men det var ett falskt rykte då den kända modedesignern fortfarande var i livet.

Paco Rabanne parfym

Precis som att han var en ny vind inom mode lyckade Paco Rabanne också revolutionera parfymvärlden. År 1973 kom Paco Rabanne Pour Homme. Därefter släpptes flera spännande dofter som har blivit mångas favoriter.

1995 kom den första Paco Rabanne parfymen som var unisex. Den fick heta Paco och presenterades i en metallflaska som går att återvinna. Värd att notera är Calandre som var en tidig succé. Calendre har hängt med och ger en härlig känsla av vår och fart.

Paco Rabanne parfymkollektion förnyas fortfarande med nya spännande dofter. Lady Million är ett exempel på en Paco Rabanne parfym som har fångat mångas hjärtan. Här är det också tal om en flaska av metall men färgen på metallen är guld.

Trots att Paco officiellt gick i pension år 1999 är hans namn fortfarande på alla modeintresserades läppar. Och särskilt bland de som tycker om dofter som håller i ur och skur. Låt oss se lite närmre på några av de främsta parfymerna från Paco Rabanne…

Paco Rabanne parfym för herr

Det finns flera Paco Rabanne parfymer för herr som har blivit mångas absoluta personliga favoriter. Det är inte ovanligt att en man har flera parfymer från detta modehus. Här är några av de allra främsta som är säkra val om du vill ge bort en parfym till en man.

Paco Rabanne Invictus

Med en Invictus parfym utstrålar du maskulinitet på ett modernt sätt. Det är i varje fall tanken med Paco Rabanne Invictus. Den erbjuder en blandning av sensationer. Det hela börjar med citrus i form av grapefrukt och rör sig sedan vidare till inslag av trä och patschuli. Parfymens namn ska stå för kraft, dynamik och energi.

Paco Rabanne 1 Million

Med Paco Rabanne One Million parfym kan du känna dig säker. One Million parfymen är så populär att du antagligen känner doften av den dagligen då du rör dig bland män på jobbet och på stan. Den här parfymen har toppnoter med inslag av citrus och pepparmint. Den djupnar i kanel, ros och neroli och bottnar sedan i trä och patschuli.

1 million parfymen har blivit något av en ikon. Den kom ut år 2008 och har sedan dess blivit det första valet särskilt bland yngre män. Men den som väl börjat med Paco Rabanne 1 Million fortsätter antagligen med den långt efter pensionen.

Paco Rabanne Pure XS

Vi måste också nämna Paco Rabanne Pure XS for Him. Den finns också som Paco Rabanne Pure XS for Her. Det här är en parfym med citrus, ingefära, frukt och trä. Den är mycket populär och också ett bra val som present till en man som tycker om att variera sig med parfym.

Paco Rabanne parfym för dam

Bland Paco Rabannes parfymer för damer finner vi en rad populära dofter. Flera av parfymerna för herr finns som feminin version. Men det är viktigt att förstå att det inte rör sig om samma dofter. Damparfymerna är unika och väl värda att se närmre på.

Paco Ravanne Olympea

Olympea är en mytisk kvinna som får varje man på fall. Hon är självsäker och har en massa kraft. Parfymen bjuder på inslag av mandarin, jasmin och salt vanilj. I botten finns sandelträ såväl som kashmir. Det här är en mycket spännande doft som kan upplevas som lite krämig. En Olympea parfym är en fin present till någon som du tycker om!

Paco Rabanne Lady Million

Paco Rabanne Lady Million kommer i en flaska som andas lyx och kreativitet. Det här är en parfym från Paco Rabanne för kvinnor som tycker om blommiga dofter. Parfymen har kallats för magnoliablomst på cognac-beroende. Vad det nu ska innebära… Men en sak är säker, det här är en doft som fortsätter att göra många kvinnor glada. Lady Million är populär och fungerar perfekt som present eller när du vill ha något nytt och härligt till dig själv.

Paco Rabanne Pure XS for Her

Ormen ringlar sig om flaskan. Den är av guld och för tankarna till vilt och sensuellt. Här finns vanilj och popcorn såväl som frukt och trä. Doften är en liten explosion som tilltalar många. Det här är också en fin present när du vill ge bort en parfym som känns träffsäker och spännande.

Paco Rabanne är mer än parfym

Stor fokus ligger på Paco Rabannes parfymer men vi ska komma ihåg att det finns fler produkter med de fantastiska dofterna. Du kan till exempel välja en Paco Rabanne deo som enda källa till doften. En deo från Paco Rabanne kan också fungera som förstärkning av den parfym som du bär.

Paco Rabanne aftershave är populär bland män som vill ha hög kvalitet och en doft efter rakningen som de kan känna sig riktigt bekväma med. Beakta att du kan välja härliga skönhetsprodukter från Paco Rabanne med dofterna som aldrig går ur tiden!