Skip to main content

Elektrisk nagelfil

Elektrisk nagelfil
Filter
Prisintervall

ända tills

Mest sålda

Elektrisk nagelfil – så väljer du rätt

När du väl har bestämt dig för att skaffa en elektrisk nagelfil märker du att det går både enklare och snabbare att fixa naglarna och resultatet blir proffsigare än förr. En elektrisk nagelfil höjer nivån på vilken manikyr som helst, vare sig du fixar dina egna naglar eller ger dina vänner en smidig och proffsig manikyr. Allt du behöver är att välja den elfil som uppfyller just dina behov.

Fördelarna med en elfil till naglarna

En elfil kopplas enkelt till elnätet eller använder sig av batterier och gör allt en vanlig nagelfil gör – men mycket snabbare och effektivare. Den blir snabbt en oumbärlig hjälp vare sig du har naturliga naglar, lösnaglar, gelnaglar eller akrylnaglar.

En elektrisk nagelfil kan forma naglarna, avlägsna gel-nagellack (därför sägs elfilar ofta vara för gelnaglar), vårda nagelbanden eller förhårdnader samt göra naglarna vackert glansiga. Innan du köper en elfil är det bra att känna till de grundläggande parametrarna som skiljer de olika elektriska nagelfilarna åt.

Professionell eller för hemmabruk

En elektrisk nagelfil för hemmabruk behöver inte uppfylla samma stränga krav som de professionella filarna i nagelsalongen. Till exempel behöver den inte kunna fungera i flera timmar i sträck och det räcker även med ett mindre antal varv per minut (under 30 000). En elfil med en dammuppsugare är främst ett måste för proffsen – även om den säkert också uppskattas av kräsnare användare klarar du dig lugnt utan den.

Strömförsörjning och prestanda

Om du inte vill kunna använda din elektriska nagelfil utanför hemmet är en som kopplas till elnätet det enklaste valet. Det är också den vanligaste typen av elfil. Om du irriterar dig på sladdar eller vill kunna fixa naglarna var som helst kan du istället välja en elfil som använder sig av en ackumulator eller batterier. Väljer du en batteridriven elfil får du dock vara beredd på att regelbundet behöva byta ut batterierna samt att filen snurrar ett mindre antal varv per minut.

Antalet varv kan regleras under arbetets gång. Filar du naturliga naglar räcker det med minsta möjliga antal varv medan akrylnaglar kräver högsta möjliga. De flesta elektriska nagelfilar har ett max på 20 000 varv och hastigheten kan då justeras från cirka 3 000 till 20 000.

Nagelfräs – tillbehör för elektriska nagelfilar Bland det viktigaste att tänka på när du köper är en elektrisk nagelfil är vilka krav du har. Baserat på detta kan du avgöra om du behöver en elfil med tillbehör så som en nagelfräs, som helt enkelt fästs på nagelfilen. Hur många tillbehör som ingår med en elektrisk nagelfil varierar och nagelfräsar kan skilja sig åt vad gäller form, material och kornstorlek:

  • Form: Det finns vitt skilda former på nagelfräsar, till exempel konformade, cylindriska, fräsar med en liten kula (för att avlägsna döda nagelband), fräsar som är formade som en låga, med flera. Även storlekarna skiljer sig åt för att ge en snabb, säker och effektiv manikyr eller pedikyr.
  • Kornstorlek: Generellt sett passar en mindre kornstorlek bäst för naturliga naglar, känsliga områden och nagelband. En grövre fräs med större kornstorlek passar bättre för hårda akrylnaglar eller för att avlägsna lager av gammalt nagellack eller förhårdnader på fötterna. Nagelfräsarnas band brukar ha olika färger beroende på hur grova de är.
  • Material: De hårdaste fräsarna är tillverkade av diamant eller safir och passar bra för naturliga naglar. Det vanligaste och populäraste materialet bland proffsen är karbid. Textil- eller silikonfräsar används för att polera naglarna och göra dem vackert glansiga. Det finns även titan-, keramik- och pappersfräsar.

Ytterligare funktioner hos elektriska nagelfiler När du har börjat få en bild av din perfekta elektriska nagelfil kan du börja titta på ytterligare ett par kriterier, till exempel elfilens material, vikt och ergonomiska form eller om du vill att den ska ha LED-lampor för att kunna se naglarna bättre. Andra användbara detaljer är till exempel möjligheten att ändra på vilket håll fräsen snurrar åt, ett tillhörande fodral, eller tillbehör så som en nagelsax, en rengöringsborste eller en tåspridare.

Om du vill få känslan av att vara på en nagelsalong och riktigt proffsiga resultat är en elektrisk nagelfil helt enkelt ett måste. Välj elfil utefter dina behov och njut sedan av att ha ständigt perfekta naglar!

Ett sista tips: Skaffa även andra tillbehör för naglarna: en nagellampa för gelnaglar eller en praktiskt uppsättning för naglarna.