Druvkärnolja

Filter
Prisintervall

ända tills

Varumärke
Hudfärgstyp
Mest sålda

Druvkärnolja framhäver din naturliga skönhet

Druvor är otroliga i alla dess former. De är goda att äta, används för att tillverka en läcker dryck och du kommer helt klart även att förälska dig i druvkärnolja!

Druvolja: effekter och användning

Typiskt för druvolja är den tunna och lättflytande konsistensen och därför passar den så bra att blanda med tjockare oljor. Druvkärnolja är rik på E- och C-vitamin som fungerar som antioxidanter. Den innehåller även en essentiell fettsyra, linolsyra, vilket gör druvolja till en perfekt hudvårdsprodukt även för dem som har fet hy!

Druvkärnolja för huden

  • Fukta huden (till exempel med blomvatten) innan du applicerar druvkärnolja så att den absorberas enkelt och håller huden väl återfuktad.
  • Druvkärnolja skyddar huden mot fria radikaler och bidrar därmed till att bromsa hudens åldrande.
  • Oljan innehåller polyfenoler, som bidrar till att släta ut rynkor genom att förbättra blodcirkulationen och strama upp huden.
  • Druvkärnolja stimulerar kollagenproduktionen i huden och tonar huden så att den ser yngre ut.
  • Oljan får inte huden i ansiktet att kännas fet och är därför lämplig även för fet hy och aknebenägen hy.
  • Den binder fukt i huden, håller huden mjuk och förbättrar hudbarriärens funktioner.
  • Druvkärnolja bidrar till att skydda huden mot de negativa effekterna av UV-strålning.
  • Druvkärnolja fungerar även bra som sminkborttagningsmedel och kan till och med användas för att tvätta bort ögonsmink. Huden känns inte fet efteråt och oljan bidrar även med sina regenererande egenskaper.

Vårt tips: Applicera oljan på huden på morgonen innan du sminkar dig. På kvällen kan du applicera ett par droppar olja innan du masserar ansiktet med en ansiktsroller eller en gua sha-sten.

Druvkärnolja för håret

  • Druvkärnolja absorberas snabbt, vilket gör den till en perfekt hårolja. Den tränger snabbt in i håret där den tillför fukt, stärker håret och ger det lyster.
  • Oljan kan även användas i kampen mot mjäll om den orsakas av en brist på linolsyra i hårbotten. Om mjällen orsakas av en torr hårbotten bidrar oljan med välbehövlig näring.

Vårt tips: Använd druvkärnolja separat eller blanda den med andra oljor för en skräddarsydd produkt. Upptäck till exempel vilka fantastiska egenskaper lavendelolja, nyponolja eller avokadoolja har.

Vare sig du vill bli av med rynkor eller akne har druvkärnolja en given plats i din hudvårdsrutin och bidrar till att göra din hy ännu lite vackrare. Tveka inte utan prova den du med.