Skip to main content

Svullna ögonlock och påsar under ögonen

Mest sålda

Så vårdar du svullna ögonlock och påsar under ögonen

Låt inte svullna ögonlock eller påsar under ögonen till följd av en sömnlös natt förstöra din dag! Utrusta dig med effektiva hjälpmedel och läs våra tips om hur du snabbt och enkelt blir av med påsar under ögonen.

Så motverkar du svullnader kring ögonen

Svullna ögonlock på morgonen får dig knappast att känna dig vacker, och därför är regelbunden vård så viktig. Satsa på geler och krämer mot svullnader och påsar under ögonen som innehåller:

  • peptider – reducerar svullnader, hjälper huden att regenerera sig, får huden att se frisk och fast ut med en lifting effekt och som en bonus reducerar de rynkor
  • koffein – förbättrar hudens blod- och mikrocirkulation, bidrar till att leda bort vatten som samlats och hjälper även till att stimulera kollagenproduktionen
  • hyaluronsyra – återfuktar effektivt den fina huden kring ögonen och får den att ser fräsch ut

Detta är de vanligaste ingredienserna i ögonkrämer mot svullnader och påsar under ögonen. Många krämer innehåller dock även en rad andra naturliga ämnen som skyddar ögonområdet, stimulerar kollagenproduktionen (till exempel retinol) och ämnen som har en lifting effekt.

Du kan även reducera svullnader genom att använda fingertopparna för att utföra en mikromassage på området kring ögonen i samband med att du applicerar ett serum eller en kräm mot påsar under ögonen på kvällen. Dessa extra minuter hjälper även huden att absorbera produkten bättre och förstärker produktens effekt.

Morgonmassage mot påsar under ögonen

Ta problemen med ansamlade vätskor i egna händer – bokstavligen. Det är det bästa medlet mot svullna ögonlock på morgonen. Ansiktsmassage-roller är som gjorda för detta och ger en behaglig och effektiv massage som förbättrar blodcirkulationen och lymfflödet, vilket lindrar svullnader.

Den mindre rullen passar bäst mot påsar under ögonen. Och om du lämnar rullen i kylen över natten får den dessutom en kylande effekt som ger nödvändig lindring. Eller doppa rullen i isvatten medan du använder den.

Avslappning för svullna ögonlock

Det är alltid bra att ha en energigivande mask mot svullna ögon hemma för de tillfällen du ska iväg på något viktigt och behöver se härligt utvilad ut.

  • Att använd masken är enkelt – ta bort folien, lägg masken under båda svullna ögonlock (eller någon annanstans beroende på vilken typ av mask du använder) och låt de aktiva ämnena verka.
  • Gelkuddar för ögonen har också kylande och lugnande egenskaper som hjälper mot svullna ögonlock.

Glöm inte att en god natts sömn, bra kosthållning och ett gediget vattenintag är A och O i sammanhanget. Men skulle svullnader och påsar ändå uppstå är det bra att vara förbered. Och nu vet du vad som hjälper!