Hur man applicerar smink. Känner du till de grundläggande reglerna?

3 september 2019Notino

Grunden är förberedd hud

Naturligtvis appliceras fuktgivande kräm (eller serum + krämen) på en rengjord hud och sedan kommer den så kallade grunderna, underbasen, som håller makeupen hela dagen. Du kan till exempel njuta av Collistar Make-Up Base Primer, för att göra huden fast och jämna ut den. Och så är det dags för sminket. Vi på Notino har nyligen favoriten NYX Professional Makeup smink och pulver.

Hur använder du smink?

Hur man applicerar smink med en borste

Sminkborstar är en viktig grund. Den naturliga looken kan göras med den så kallade stipple brush. Med en under ögonen, till rötter av näsan, tryck in den första delen av make up, och sedan med mjuka rörelse jobba in sminket in i huden, utan att det skulle synas några som hels kanter av själva sminket.

För högre täckandet finns en grundborste. En platt, mindre borste med vilken du kan även lägga sminket naturligt genom att ”knacka in” det. Båda innehåller en resekit med Notino-borstar. Det är en helt nyhet och det är Fantastiskt!

Och om du älskar mineralpulver, behöver du en speciell kabuki-borste (t.ex. från NYX Professional Makeup) med ultratjock borst, för att hantera den smala strukturen med denna smink.

Hur man applicerar smink med en svamp

Beauty blender, den unika elliptiska svampen (och makeupsvampen i allmänhet) erbjuder den snabbaste applikationen. Före användning ska den blötas - mjukna upp, den kommer att förstoras och som fuktigt tar den inte åt sig så mycket smink. Användning är sedan detsamma som för borstar: tryck försiktigt sminket från under ögonen till mitten av ansiktet och bortom käken på halsen till halsen för att göra övergångarna osynliga. Bra makeupsvamp till ett bra pris är Dermacol.

Hur man applicerar smink med fingrarna

Att applicera smink med fingrarna är snarare ett nödalternativ. Mycket smink kommer att hålla fast vid fingrarna. För att inte tala om att vi alla har en tendens med att smörja ut sminket. Men det fungerar inte, utan bara gör så att sminket blir inte kvar och att du även förstör själva lager på underbasen av sminket. Den enda korrekta proceduren är att slå / skjuta in!

Fixering av smink - för säkert skull!

Slutligen applicera pulvret försiktigt (+ bronzer eller rouge, beroende på vad du tycker om och vad för säsong det är) och sedan är det upp till dig att välja fixeringsspray. Åtminstone till kvälls sminkning är det ett måste. Vad sägs om Maybelline SuperStay 24 H?

Läs mer