Hårpeeling: Låt din hårbotten andas ut

19 augusti 2020Notino

Du använder regelbundet peeling för kropp och ansikte. Men glömmer du inte något? Din hårbotten förtjänar samma vård. Böljande och glansigt hår kan endast uppnås med en ren hårbotten och perfekt blodcirkulation. Ta reda på varför hårpeeling används av allt fler människor och vilka fördelar den har samt vilken efterföljande vård som ger dig fulländat vackert hår.

Peelingens positiva effekter på hårbotten

 • Avlägsnande av döda hudceller. Peelingen avlägsnar mjäll så att vårdprodukter absorberas lättare.
 • Blodcirkulationen i hårbotten främjas vilket ger starka hårrötter så att håret blir tjockare med mindre håravfall.
 • Avlägsnar orenheter och rester av stylingprodukter från hårbotten. Detta gör att håret andas bättre, att det inte blir fett lika snabbt och att det växer snabbare.

Perfekt peeling för en känslig hårbotten

Rengöringsskrubben för håret Kérastase Fusio Apaisant innehåller apelsiner, jojobaolja, extrakt av tigergräs och vitamin E5. Den har gelkonsistens som lugnar en irriterad hårbotten och förbereder den för applicering av hårvårdsprodukter. Den är skonsam men avlägsnar ändå effektivt alla orenheter, allt från mjäll till rester av stylingprodukter.

Hårpeeling för fet hårbotten

Om du har problem med en fet hårbotten kommer du att uppskatta effekterna av peelingen mot mjäll Kérastase Fusio Énergisant. Sammansättningen innehåller detoxifierande och rengörande havssalt från Frankrike, vitamin B6 och salicylsyra.

Hur rengör jag hårbotten?

 1. steg: Använd det schampo som du alltid använder och skölj av det med ljummet vatten.
 2. steg: Applicera hårpeeling. Se till att du masserar in den i hårbotten.
 3. steg: Massera huvudet med cirkulerande rörelser. Använd bara fingertopparna – om du har långa naglar måste du vara försiktigt så att du inte skadar dig.
 4. steg: Skölj av peelingen med ljummet vatten och applicera efterföljande vårdprodukt. Peelingen gör att effekterna av andra vårdprodukter blir mer intensiva.

Vårt TIPS: Efter peelingen kommer hårbotten att vara lite känsligare. Glöm därför inte att använda ett spray eller en annan hårprodukt med skyddsfaktor innan du vistas utomhus.

Lämpliga efterföljande vårdprodukter för hårbotten

 • För fint och stripigt hår: Ge ditt hår all behövlig näring, regenerering och en oemotståndlig glans med kuren Moroccanoil Treatment som inte behöver sköljas av.
 • För tillväxt och starka hårrötter: Serumet Kérastase Résistance Extentioniste Scalp Serum innehåller ceramider och keratin som stärker hårrötterna och hårfibrerna. Resultatet blir starkt och underbart glansigt hår.

Vårt TIPS: Du som är vegan eller använder naturlig kosmetika kommer säkerligen att uppskatta hårtonicen Weleda Rozmarýn som innehåller rosmarin, extrakt av gul fetknopp och pepparrot. Med denna tonic får håret all behövlig näring, det blir hydratiserat och tjockt.

Hur ofta ska jag använda hårpeeling?

 • Normalt hår: en gång i veckan
 • Fet hårbotten: en gång eller max två gånger i veckan
 • Fint hår och känslig hårbotten: en gång i månaden

Om du har problem med akne, eksem eller har sår i hårbotten är det bättre att hoppa över peelingen och istället vänta tills sår och liknande har läkt och inte belasta hårbotten.

Har du redan erfarenhet av hårpeeling? Berätta vilka fördelar du har upplevt.

Författare: Notino

Läs mer