Årets färg 2020: Klassiskt blått. Vi vet varför du kommer att älska den!

10 februari 2020Notino

Om den här traditionella färgtonen saknas i din kosmetiska palett, så är det dags att fixa det! Företaget Pantone Color Institute har redan i tjugo år varit den största auktoriteten när det gäller att bestämma färgtrender som dominerar världen i mode, kosmetika och design under särskilda tidsperioder. Och den klassiskt blåa färgen blev årets färg 2020. Det är i alla fall en vinst för kvinnor för färgen passar nästan alla – oavsett om du är blondin, rödhårig eller brunett!

Pantone, årets färg 2020, är alltså klassiskt blått med den exakta beteckningen 19–4052 Classic Blue. Och vet du vad som är bra med detta? Du kommer att sticka ut i den, inte bara vid festliga tillfällen utan även på jobbet eller i skolan. Den kommer även att passa utmärkt till både dina naglar, ögon och ditt hår. Njut av koboltblått till fullo i år, för färgtrender kommer och går lika snabbt som dina favoritinstagram-filter.

Blått smink

Årets färg 2020 kan lätt bli en del av din sminkritual. Unna dig den rika och intensiva klassiskt blåa färgen med L'Oréal Paris Superliner Matte Signature flytande eyeliner , eller kombinera blå ögonskuggor med Lancôme Hypnôse Palette 5 Couleurs-paletten. Använd skuggorna i blå toner subtilt och i mindre utsträckning under dagen. Efter skymning kan du lägga färgerna djärvt i flera lager och inte vara rädd att använda starkare smink.

Blått läppstift

Trendfärgen 2020 kan också försköna dina läppar på ett ovanligt sätt. Det är bara att vara djärv och öppen för kreativitet. Läppstiftet NYX Professional Makeup Suede Matte Lipstick i Ex's Tears färgton kommer att svepa dina läppar i en rik och matt nyans som lätt får dig att bli anmärkningsvärd! Du kan lägga till glans och glitter med NYX Professional Makeup Glitter Goals. Ditt leende kommer att vara hisnande och helt originellt.

Blå naglar

Vanligtvis förväntas det att nagellack ska torka snabbt och hålla länge. Dessa önskemål uppfylls lätt av det blå nagellacket, ikonen bland nagellack, Yves Saint Laurent La Laque Couture i Bleu Majorelle färgton.

Blått hår

Oavsett om du radikalt vill ändra din frisyr eller bara prova en djärvare färg till fest kommer blått att vara toppen. Det är en elegant fast djärv färg. Du kommer helt enkelt att ha det riktigt kul med blått hår!

Du kan ta det lugnt och prova balayage för att komma igång: applicera blått lätt på hårets fulla längd och mest intensivt på topparna. Du kommer inte riskera att se ut som en smurf, men å andra sidan kommer den blå färgtonen elegant att omge ditt ansikte, vilket ger dig en fransk touch. Ta reda på hur bra denna stil passar dig med endags hårfärg Colorista Hair Makeup.

Är det fortfarande inte nog för dig?

Vi har valt parfymer för dig som tack vare färgen på flaconen blir heta trender i år. Särskilt fans av parfymer med krokodillogotypen kommer att glädjas av den manliga doften Lacoste Eau de Lacoste L.12.12 Magnetic och den orientaliska, kvinnliga doften Yves Saint Laurent Black Opium Intense i en fantastiskt skimrande flacon som överraskar dig med en accent av blå absint.

Om du gillar årets färg, men inte har modet att gå runt med blått hår, naglar eller läppar, så gör det inget. Du kan prova åtminstone ett ljus som lyser upp ditt hem som en kvällsstjärna – inte bara genom sin klassiskt blåa färg – den lena Bath & Body Works Flannel gör hela lägenheten mysig med sin varma doft av eteriska oljor.

Författare: Notino

Läs mer