Vill du ha långa ögonfransar? Vi känner till hemliga tricks!

18 februari 2021Notino

Tjocka och långa ögonfransar är varje kvinnans dröm, men bara vissa har en sådan tur att de får sådana bara med några drag med mascaran. Men ingen panik! De finns massor av tricks för att få längre ögonfransar och omgivningens uppmärksamhet. Vi har några tips på de bästa ögonfransserumen och annan vård.

Korrekt avsminkning är grunden

Den här gången börjar vi vid slutet. Det är ingen hemlighet att hudvård är viktigare än vilket smink som helst. Om du vill ha vackra ögonfransar bör du lägga särskilt vikt på deras vård, särskilt när du sminkar av dig. Hur gör man då?

Avsminkningen borde vara så varsam som möjligt, särskilt i ögonområdet. En oförsiktig hantering kan orsaka att ögonfransarna faller av eller bryts. Du borde lägga bomullstussen på fransarna så att mascaran rinner av utan att du irriterar ögonen i onödan.

De bästa produkterna för en varsam avsminkning är på oljebas såsom den tvåfasiga makeup removern Uriage Hygiène, som kommer uppskattas särskilt mycket av känsliga ögon.

Rengör sedan hela ansiktet med en sminkborttagningsolja Saffee Cleansing, som förvandlar sig till en ansiktsmjölk i kontakt med huden, tack vare den speciella „oil-to-milk“-teknologin. Kontrollera om du har tagit bort alla mascararester och börja först efteråt med vidare ögonfransvård.

TIPS: För att ta bort vilket smink som helst kan det passa med det praktiska sminkborttagningskittet Notino Spa. Det innehåller bomullspads för ögonen men även speciella handskar som du kan använda på hela ansiktet. Deras fördel är att när du är klar kan du enkelt slänga allt in i tvättmaskinen och sedan använda den igen!

Våra TOPP ögonfransserum

Satsa allt på naturligt långa fransar! Det är dags att välja ett tillväxtserum. Om du kommer använda serumet regelbundet och på ett korrekt sätt, får du märkbara resultat inom ett par veckor. Följ produktens rekommendationer noga när det gäller applicering och frekvens. Men vad kan ett sådant serum göra?

  • Stimulera ögonfransarnas tillväxt.
  • Återfukta.
  • Göra dem starkare.
  • Förnya ögonfransarnas struktur.
  • Ge näring.

Om du föredrar naturliga produkter kan du testa ögonfransserumet FacEvolution Nuvega. Applicera serumet vid ögonfransarnas rötter, som en eyeliner. Allt du behöver göra är att applicera det på de övre fransarna, eftersom serumet når de nedre fransarna när du blundar. Om 4 till 6 veckor bör du se de första resultaten och du kan redan då stoltsera med längre och tjockare ögonfransar!

Ögonfrans- och ögonbrynsserum Tolure Cosmetics Hairplus främjar tillväxten tack vare bio-peptiderna som dessutom stärker fransarna så att de blir tåligare. Testa att applicera serumet även på ögonbrynen för att göra dem tjockare, precis som dina fransar. Du borde se de första resultaten redan efter 3 veckors användning, vare sig du använder produkten på fransarna eller ögonbrynen.

En fantastiskt ögonfranstillväxt får du även med Prevage Brow Enhancing Serum från Elizabeth Arden, där du borde se resultaten redan efter otroliga två veckor. Tack vare ett speciellt peptidkomplex stärker det fransarnas naturliga tillväxtcykel och gör din blick mer förförisk än någonsin.

Letar du efter ett lite billigare men ändå högkvalitativa alternativ? Prova L’Oréal Paris Clinically Proven – ett serum som inte bara främjar tillväxten av nya fransar utan även motverkar dess avfall.

Ricinolja för ögonfransar? Absolut!

Vill du prova naturliga ögonfransserum? Testa ricinolja. Denna naturliga näring stöder ögonfransarnas tillväxt och samtidigt gör dem starkare. Allt du behöver göra är att applicera en liten mängd olja vid rötterna – precis som klassiska serum – eller applicera oljan på ögonfransarna med en ren borste likte en mascara.

TIPS: Ett till hemligt tips – och säkert det billigaste: testa använda vanligt vaselin! Precis som ett serum eller olja kan det stärka ögonfransarna och reducera bristningar. Applicera ett tjockt lager på övre och nedre fransarna, låt verka ett par minuter och skölj sedan av med ljummet vatten.

Din kost och långa ögonfransar

Naturligtvis borde all kropps- och hudvård innebära även en nyttig kost och livsstil. Det vi stoppar i oss påverkar oss även vårt yttre. Om du vill få långa vackra fransar, bör du även tänka på detta.

När det gäller kosten är bildningen av keratin – ögonfransarnas byggsten – superviktigt. Var noga med att äta en kost som är rik på proteiner och nyttiga fetter. Lägg särskilt vikt på biotin (B7-vitamin) som förekommer till exempel i äggula, lever eller svamp.

Till slut en förlängande mascara

Om du strävar efter långa och perfekt tjocka fransar, ska du förstärka dess naturliga look även med hjälp av smink. Resultatet måste vara så tydligt som möjligt! Förutom vården är det viktigt att välja rätt mascara och även veta hur den ska appliceras. Hur gör man?

För en ännu starkare effekt kan du först locka fransarna med en ögonfranstång. Applicera en primer innan du applicerar själva mascaran Lancôme Cils Booster XL. Så lindas fransarna inn med ett skyddande lager som samtidigt fixerar mascarans färg så att den håller mycket längre.

Använd sedan Mascara Volume Effet Faux Cils, en förlängande mascara från Yves Saint Laurent som separerar fransarna samt tillför ett ännu större volym.

Om du vill testa en riktig riktig svart färg, prova då Bobbi Brown Smokey Eye Mascara. Den kommer inte bara förlänga fransarna och göra dem tjockare, utan även tåla fuktighet och svett. En idealisk partner till fest eller en lång arbetsdag.

TIPS: Lägg borsten vid rötterna på de övre fransarna och blunda försiktigt. Borsta igenom de nedre fransarna ännu försiktigare. Kom ihåg att rörelsen ska alltid ske vertikalt, inte åt sidorna, annars kommer fransarna att klibba ihop sig. För att uppnå en riktigt wow-effekt, applicera ett andra lager mascara efter att det första lagret har torkat.

Har du redan bestämt dig vilket ögonfransserum du ska välja och hur du ska göra för att uppnå vackrare fransar? Vi rekommenderar att ta ett före- och efterfoto för att se resultatet!

Läs mer