Tillbaka till huvudinnehållet
Plocka inte ögonbryn och använd läppstift. Vad skulle du säga till ditt yngre jag?
2023-03-01Iva Davies
Läs på 5 minuter
För länge, länge sedan var vi unga och vackra och tog itu med saker som vi nu tycker är löjliga. Men då var de självklart jäkligt viktiga. Å andra sidan brydde vi oss inte så mycket om vad som kunde ha varit nyttigt för oss. Läs vad vi på redaktionen skulle säga till vårt yngre JAG.

Ungdomar borde vara bekymmerslösa, men låt oss tillåta att insikter som hjälper oss att fokusera på det som verkligen är viktigt kommer med åldern. Många "problem" vars lösning hade tagit oss och våra bästisar dagar eller till och med veckor passerar vi nu med ett leende. Vad skulle (eller borde) mitt yngre jag höra?

Låt ögonbrynen vara och pedikyr är väsentligt

Jana U., Onlineredaktör

Kära Jana, ta bort sminket ordentligt och gör det varje kväll. När du tar bort smink från ögonen använd produkter för känsliga ögon, drick mycket (vatten!) och skydda dig mot solen (även öron och läppar). Ta med solskyddsprodukter, balsam och hårinpackningar även när du ska ut och vandra. Var inte rädd för att använda ett rött läppstift, det passar dig. Plocka inte dina ögonbryn själv och berätta för kosmetologen exakt vad du vill ha. 90-talet kommer att bli trendigt igen, men du behöver inte följa varje modevåg. Fokusera mycket på pedikyren, klövar är opraktiska för fotvandring! 

Ofärgat hår, lättare liv

Jana P., Onlineredaktör

Färga inte håret! Du har superbrunt hår med massor av nyanser som naturligt blandas med varandra. Din dotter kommer att ha samma sak, bara i blont, och du kommer att behöva svara på frågor om huruvida du har slingat hennes hår sedan hon fyllde fem. Och precis som att hon inte kommer att slinga håret från och med fem års ålder, bör även du undvika det. Precis som andra experiment: orange, blont, svart hår? Ingetdera kommer att passa dig. Älska din naturliga look och istället för att färga håret, investera i dess hälsa genom att använda schampon och balsam av hög kvalitet. Livet utan färgat hår är så oerhört mycket enklare!

Både Jana U. och Jana P. hade uppskattat:

Att ta bort smink är en förutsättning

Diana C., Project Manager

För guds skull, kom ihåg att rengöra huden varje kväll! Du har en vacker och ung hy, så strunta i de där lager av smink av låg kvalitet som du ändå inte orkar ta bort ordentligt på kvällen. Sminkborttagning först på morgonen? Vem har någonsin hört det. Så om du inte vill ha slitna ögonfransar, tilltäppta porer och en ful hy, marschera in i badrummet varje kväll och recitera sminkmantrat: den första tvätten tar bort smink och den andra tvätten rengör huden. 

Ät inte potatis med socker

Alice R., Lead of Content Marketing

Färga inte håret grönt. Förmodligen kommer du att se riktigt cool ut de första 14 dagarna i skolan, men sedan kommer det att ta oerhört länge för färgen att växa ut. Om du vill applicera en eyeliner, välj en diskret en, du behöver ju inte se ut som Dracula. Och ät inte potatis med socker samt sluta hitta på ursäkter för gravida cravings, amning kommer inte att få dig att gå ner i vikt.

Alice och Diana hade älskat:

Skyddsfaktorn är inte bara för de gamla 

Iva D., Onlineredaktör

Lär dig veta vad du verkligen vill och lev enligt dig själv. Omgående. Se samtidigt till att sätta fasta gränser så att du inte har svårt att tacka nej eller säga "dra åt helvete". Strunta i vad andra tycker. Det finns bara ett fåtal människor i världen vars åsikt du bör bry dig om. Så håll dig till dem.

Använd krämer med hög skyddsfaktor. Alltid. Det spelar ingen roll att folk kommer att fråga dig varför du ser så blek ut när du precis kommit tillbaka från semestern. Experimentera med ditt hår. Blont, kort, långt, vad som helst. Din bästa tid är nu! 

Banta inte. Det bryter bara ditt förhållande till mat och din egen kropp. Rengör huden ordentligt. Varje dag! Var inte rädd för djärva läppstift. Du lever bara en gång och det är synd att begränsa dig med något så underbart som läppstift. 

Berätta för dem du älskar att du älskar dem. Och krama dem. De lär inte vara här så länge som du tror. Och återigen, använd en skyddsfaktor. Såklart.

Alkohol? Inte ens i en sminkborttagningsprodukt!

Lenka, Online Content Editor

Använd inte sminkborttagare med alkohol. Vem fan rådde dig att göra detta? Ta bort sminket, även om du först måste dumpa maginnehållet på din mammas omsorgsfullt odlade blomrabatt klockan tre på morgonen. Använd inte en massa foundation på din spänstiga och unga hy och använd läpp-pennan för att rama in dina äkta läppar, inte de du önskar att du hade. Och var så snäll och ta reda på vad krämer med hög SPF är för något så snart som möjligt (jag menar så fort du lär dig att läsa) och använd dem varje dag på ställen där din hud syns genom din outfit.

Färga inte håret själv hemma, och när du bokar tid hos en frisör, var då inte lat och gå till den som har visat sig fungera för dig, inte till den som finns runt hörnet. På så sätt förlorar du inte hälften av din kalufs så snart du fyller tjugo. Och sök produkter mot håravfall. Åh, och var inte så snäll, lev verkligen här och nu, låt bara de rätta tankarna komma in, och låt grejer vara. Howgh.

Iva och Lenka skulle definitivt behöva:

Har vi lyckats inspirera dig? Så, vilket råd skulle du vilja ge ditt yngre jag?

Läs mer