De bästa ingredienserna i kosmetika: Prova mirakulöst retinol eller snigel slime!

21 augusti 2019Notino
När du väljer en kräm, serum eller till och med en ansiktsmask, måste du veta dess aktiva ingredienser. Vad är en av de bästa ingredienserna i kosmetika någonsin?

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är inneboende i huden, men efter trettio är det värt att leverera även från utsidan. Hyaluronsyra kan återfukta (varje molekyl binder mycket mer vatten än den väger), förstör fria radikaler, hjälper till att förnyas genom att främja den naturliga produktionen av kollagen och elastin och kan minska inte bara fina rynkor men även de djupare rynkor. Mixa Hyalurogel Rich, med en extra fuktgivande effekt, är perfekt för slutet av en torr sommar.

Retinol

Retinol, ett vitamin A-derivat, har varit viktigt i kosmetika under 40 år. Det fungerar på pigmentfläckar, har en fantastisk effekt mot fina och synliga rynkor, stärker huden och initierar bildningen av kollagen, keratin och elastin. Som ett resultat förhindrar retinol- och retinol-kosmetika inte bara pigmentfläckar eller åldrande, utan även torrhet, slapp och skalande hud. Idealisk för nattvård (t.ex. Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum), för dagsljus, i solen är instabil.

C-vitamin

Att beskriva effekten av vitamin C till huden är enkelt - det är som en kraftig kraft, ger klarhet, tar bort tecken på den största tröttheten, minskar cirklarna under ögonen ... Dessutom är det en oöverträffad antioxidant, återspeglar attacker från fria radikaler och skyddar hudens ungdomliga utseende och dess enhetliga nyans . Mer koncentrerad serum rekommenderas att förvaras kallt och i mörkret, och är rekommenderade är liknade som retinol, särskilt på natten. Men en lägre koncentration av vitamin C kommer även att erbjudas i dagkrämer, till exempel den nya Payot My Payot med en uppfriskande doft av frukt.

Arganolja

... eller flytande eller marockansk guld. Den har ett brett spektrum av användningsområden: det kan ge näring till huden samt släta och stärka det slitna håret. Den mjukar upp ärr och är bra för eksem, akne eller bränd hud (eftersom det läker). Allt detta beror på vitamin E eller essentiella fettsyror och fytosteroler. Arganolja doftar lite hassel, men det är även en del av kosmetiska produkter som hårinpackning Eveline Cosmetics Argan + Keratin, varefter även det mest slitna håret blir som siden!

Sniglextrakt

Snigel- eller snigelekstrakt, på engelska "snail secretion filtrate", är till och med det officiellt registrerade namnet på kosmetikaingrediensen. Den innehåller älskade hyaluronsyra, peptider med antimikrobiell verkan, enzymer för intern cellförnyelse och andra komponenter. Tillsammans bildar de en unik cocktail med anti-ageing och fuktgivande effekt! Du kan välja snigelkräm Mizon Multi Function Formula.

Kollagen

Kollagenfibrer är något av en naturlig "hud" -förstärkning, och kollagen stärker och underhåller inte bara huden utan även lederna och bindvävnaden. Men med åldern minskar kollagen, så när du börjar använda kosmetika med kollagen efter trettio, då har du gjort bra för dig själv. Det fungerar perfekt som t.ex. Delia Cosmetics Gold & Collagen Rich Care, ett koncentrerat serum mot rynkor.

AHA-syror

Även hud som har näring eller är återfuktad behöver att rengöras. Och just därför är favorit ingredienserna i AHA syror, BHA-syror, som används i hög koncentration under medicinsk övervakning för så kallad kemisk peeling och som även kan användas i lägre koncentrationer för mer skonsam kemisk peeling i hushållsvård. Tillsammans "löser upp" båda syrorna cellbindningar, vilket möjliggör exfoliering av död hud. Det räcker med att använda den bara två gånger i veckan som serum Revolution Skincare 30% AHA + BHA Peeling Solution.

Författare: Jana P

Läs mer